Droge huid, wat doe je eraan

Droge huid, wat doe je eraan Misschien is het je in de afgelopen zomermaanden regelmatig overkomen. Op een mooie dag wil je een kort rokje aantrekken, maar dan werp je een blik op je onderbenen en je ziet dat je huid erg droog is.

Droge huid, wat doe je eraan

Misschien is het je in de afgelopen zomermaanden regelmatig overkomen. Op een mooie dag wil je een kort rokje aantrekken, maar dan werp je een blik op je onderbenen en je ziet dat je huid erg droog is. Liever zou je mooie gladde benen hebben, maar wat te doen...? Een stevige scrubbehandeling is dan de eerste stap om te zetten. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen van de huid. De huid gaat weer mooi glanzen en oneffenheden, puistjes en pukkeltjes verdwijnen. Bovendien heeft het scrubben een positief effect op de doorbloeding. Kies voor scrubzout of -suiker die gemengd is met olie. Hiermee voorkom je dat de huid extra uitdroogt. Vervolgens kun je, na het scrubben, over gaan tot het scheren, harsen of epileren van de haren op je benen. Maar let op, doe dat niet vlak voordat je de zon in gaat, want de huid heeft wat tijd nodig om daarvan te herstellen. Vergeet niet om, wanneer je uiteindelijk wel de zon in gaat, voldoende zonnebrandcrème op te brengen, want ook je benen kunnen natuurlijk verbranden...! Verder kun je zowel 's morgens als 's avonds na het scrubben en scheren, harsen of epileren het beste een verzorgende crème aanbrengen. Mocht je desondanks nog steeds last houden van te droge benen...? Overweeg dan een moddermasker, dat je bij voorkeur tijdens het nemen van een bad aanbrengt. Onderhoud is belangrijk. Wanneer de huid van je benen weer in topconditie is, is het zaak om dat zou te houden. Besteed er elke dag voldoende aandacht aan, zodat je nooit meer hoeft te twijfelen bij het aantrekken van dat korte rokje...!

Een oorzaak kan douchen zijn

Er zijn verschillende factoren die een droge huid veroorzaken. De meest voorkomende oorzaak van een te droge huid is te lang douchen. Stap je uit de douche, dan is je huid nog warm en je beschermlaag verdwenen. Na het douchen voelt de huid dan trekkend en jeukend aan. Dit jeukende gevoel komt doordat er zoveel vocht uit de huid verdampt, dat er kleine barstjes in de huid springen. Na het douchen is de huid nog een beetje vochtig is, smeer de huid dan in met een goede bodylotion. Bij voorkeur hypo-allergeen en speciaal voor de droge huid. Ook is b.v kokosolie zeer goed te gebruiken na het douchen omdat de beschermlaag van de huid weer word aangevuld  en het daarnaast ervoor zorgt dat de huid vochtig blijft en uitbarstingen tegen gaat door de beschermende bestanddelen. Een olie trekt meestal iets minder snel in, maar je hebt er ook langer plezier van. Ook met de juiste voeding kan uitdroging van de huid worden  voorkomen. Een aantal voorbeelden zijn kool, verse rauwe gember, wortel, avocado, appel, selderie, komkommer, rode biet, artisjok, knolselderij, bleekselderij en vette vis, liefst drie keer per week! Daarnaast uiteraard minimaal twee liter water per dag drinken.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.