Compressiekousen houden je benen gezond

Last van rusteloze benen (restless legs), zware benen, vochtophoping (oedeem) of lichte spataderen?

De gezondheid van je benen is erg belangrijk om gezond en vitaal ouder te worden. Het dragen van compressiekousen kan daar veel aan bijdragen. Een goede doorbloeding in de benen voorkomt vele klachten en regelmatig bewegen is daarbij belangrijk. Maar soms is dat (niet) voldoende mogelijk. Het dragen van compressiekousen is dan een goede oplossing. De compressie in compressiekousen stimuleert de doorbloeding in de benen en zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Compressie is een stevige, constante druk die de kuitspier stimuleert, ook wanneer je zit of stilstaat. Door het dragen van dames of heren compressiekousen voelen je benen fit en energiek aan. 

Preventief dragen van compressiekousen helpt

Het preventief dragen van compressiekousen zorgt ervoor dat je benen gezond blijven. Je benen blijven jong en fit en de kans op (lichte) spataderen wordt sterk verminderd. Het dragen van compressiekousen tijdens het reizen, zoals een lange vlieg- of busreis, gaat dikke enkels en vochtophoping in de benen tegen. En onrustige benen door lang zitten in één houding zijn verleden tijd. Het dragen van compressiekousen om klachten te voorkomen kan veel voor de gezondheid van je benen doen. 

Compressiekousen voor dames en heren

Het dragen van compressiekousen is voor zowel dames als heren een aanrader om je benen gezond te houden, de doorbloeding te stimuleren en klachten tegen te gaan. Vaak hebben zowel mannen als vrouwen last van een tragere doorbloeding door veel zitten of te weinig beweging. Door compressiekousen specifiek voor dames of voor heren te kiezen, ben je verzekerd van perfect passende compressiekousen. Wel is het van belang dat de kwaliteit van de compressiekousen goed is en de compressie sterk genoeg. Bij gespecialiseerde steunkousen aanbieders, zoals webshop Olfit, ben je verzekerd van kwaliteit compressiekousen en deskundig advies en vind je een compleet aanbod in dames compressiekousen en steunkousen voor mannen.

Vandaag de dag zijn steunkousen of compressiekousen niet van normale kousen te onderscheiden. Zwarte, marine, jeans kleurige steunkousen of juist compressiekousen met een leuk printje; het aanbod is groot en gevarieerd. Maar ook voor de dames (en de heren die interesse hebben) zijn er natuurlijk ook stay-ups en steunpanty’s in verschillende diktes/sterktes; 70, 140 en 280 Denier. Ook deze geven goede ondersteuning en compressie en gaan klachten zoals opgezette enkels en benen, lichte spataderen en vermoeide benen tegen. Genoeg keuzes om te kiezen voor vitale en energieke benen!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.