Broze nagels? Zo maak je ze weer sterk!

Heb jij last van nagels die snel afbrokkelen en splijten? Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar gelukkig kun je broze nagels weer versterken.

Oorzaken van broze nagels zijn bijvoorbeeld een vitaminetekort, je hormoonhuishouding of het gebruik van nagellak. Ook je genen zijn van invloed op de sterkte van je nagels. Komen je nagels veel in contact met water? Grote kans dat dit de oorzaak van jouw broze nagels is. Het probleem wordt nog erger als het gaat om een combinatie van water en schoonmaakmiddelen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je nagels te versterken.

Voldoende voedingsstoffen

Versterk je nagels van binnenuit door voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zorgt namelijk voor broze nagels. Zo zijn onder andere ijzer, zink, eiwitten, calcium, vitamine A en vitamine B belangrijke bouwstenen voor je nagels. Bij een gevarieerd en gezond dieet krijg je deze voedingsstoffen voldoende binnen. Zorg dat je regelmatig noten, pitten, granen, vlees, ei, zuivel, groene bladgroenten, fruit en peulvruchten op je menu hebt staan. Zo eet je je nagels weer sterk!

Bijt niet aan je nagels

Het verbaast je vast niet dat nagelbijten slecht is: je nagels scheuren af en worden broos. Het is niet vanzelfsprekend dat je nagels daarna weer teruggroeien. Nagelbijten verstoort namelijk de nagelgroei. De kans is aanwezig dat je voor altijd korte nagels overhoudt aan nagelbijten. Trek ook niet aan de velletjes rondom je nagels, ook dit maakt je nagels kwetsbaarder. Zorg daarom dat je altijd een (glazen) nagelvijl bij je hebt. Zo kun je een gebroken of gescheurde nagel even vijlen in plaats van af te bijten.

Kies de juiste nagellak

Mooie gelakte nagels maken je outfit af en geven je een verzorgde uitstraling. Helaas kan nagellak wel leiden tot droge en broze nagels. Gun je nagels daarom regelmatig een pauze van nagellak. Zo kunnen ze weer optimaal herstellen. En als je toch je nagels gaat lakken, kies dan voor nagellak van goede kwaliteit, bijvoorbeeld de gellak van Miss Jules. Deze gel nagellak beschermt je nagels en is gemaakt van een niet-giftig hars.

Ook BIAB nagels zijn een goede optie. BIAB staat voor Builder in a Bottle. Uniek aan BIAB is dat het je nagels versterkt en deze lang en gezond kunnen blijven groeien. Ideaal als je de gezondheid en lengte van je natuurlijke nagels wilt behouden. Wil je BIAB kopen? Miss Jules heeft een uitgebreid aanbod. Kortom, ook broze nagels kun je veilig een mooi kleurtje geven.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.