Basilicum als Liefdeskruid

Basilicum wakkert het vuur in ons aan en is daarbij een uitstekend kruid om in te zetten tijdens liefdesrituelen op Valentijnsdag of ver daarbuiten.

Basilicum valt onder de liefdeskruiden, een mooi kruid dus voor de wintermaanden, die vaak koud en guur zijn en waar de liefde hard nodig is om deze koude wintermaanden te doen overbruggen. Basilicum wakkert het vuur in ons aan en is daarbij een uitstekend kruid om in te zetten tijdens liefdesrituelen op Valentijnsdag of ver daarbuiten.

...In de klassieke oudheid werden er aan basilicum magische krachten toegeschreven, het stond bekend als liefdesdrank en tovermiddel. De geur van Basilicum trekt liefde aan en veroorzaakt een gevoel van genegenheid tussen 2 mensen...als dit al aan de oppervlakte aanwezig is. Een mooie combinatie is basilicum met het rood van tomaten. De smaak wordt intenser en het verlangen groter... ? Liefdesrecept ? Maak voor je partner een heerlijke tomatensaus waar je Basilicum in laat sudderen, hoe langer het suddert in de saus, hoe intenser de smaak wordt. Maak regelmatig roerbewegingen in de saus in de vorm van een hart. Serveer dit met een heerlijke verse pasta waar je wat verse blaadjes Basilicum over heen strooit. Brand op de achtergrond een wierook met basilicum en laat verder de liefde en het kruid hun werk doen....Veel plezier.

Tovertip ?

Basilicumpoeder over je geliefde uitstrooien zorgt ervoor dat je partner trouw blijft. ?

Theetip ?

Thee van Basilicum helpt tegen nervositeit, slaapproblemen, maag- en darmklachten, oprispingen, en hoofdpijn. Neem 3 flinke theelepels kruid overgiet dit met 1/4 liter kokend water, laat dit 10-15 minuten afgedekt trekken. Drink hier 2 kopjes per dag van. Bij keelpijn kun je met de (afgekoelde) thee gorgelen. Als kuur bij maag- en darmklachten Drink elke dag 2 kopjes basilicumthee, 8 dagen lang. Stop dan 2 weken en herhaal de kuur.

Heks & Kruid – www.heksenkruid.info  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.