Amandel-perentaart
Dit recept is uit het nieuwe kookboek ‘OERsterk Eten: Pure voeding voor geluk en gezondheid’ van drs. Richard de Leth & Jolanda Dorenbos.

Amandel-perentaart
Voorbereiding: 10 minuten
In de oven: 45 minuten
Je hebt nodig:
* 200 g amandelmeel
* 2 peren, geschild en in partjes of blokjes
* 3 of 4 eieren
* 1 ½ tl baking soda of zuiveringszout
* 5 kardemompeulen gemalen of 1 tl gemalen kardemom
* 4 el honing
* 50 g gedroogde abrikozen of dadels, kort geweekt en gepureerd
* 50 g boter
* mespunt Keltisch zeezout
* ½ tl kaneel, meer naar smaak
* 1 appel, geraspt (laatste moment)
Extra’s:
* Voeg eens wat verse gember toe aan het beslag.
* Of juist extra veel kaneel.
Bereiding: - Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. - Klop de eieren met de kardemom, de honing, de boter, het zout en de kaneel schuimig. - Schep de gemalen abrikozen er door samen met het amandelmeel en de baking soda. - Schud de peer even om met 1-2 el kokosmeel, hierdoor zakken de stukjes keer minder snel naar de bodem. - Schep de peer snel door het beslag en schep het in de cake- of taartvorm. - Rasp een appel en verdeel deze over de bovenkant van de taart. - Bak de taart ongeveer 35-45 min. in de oven. - Check of een satéprikker droog uit de taart komt. Dit recept is uit het nieuwe kookboek ‘OERsterk Eten: Pure voeding voor geluk en gezondheid’ van drs. Richard de Leth & Jolanda Dorenbos. www.oersterk.nu