Aandacht voor eenzaamheid op de werkvloer

Aandacht voor eenzaamheid op de werkvloer De wereld verandert, organisaties moeten zich steeds vaker en sneller aanpassen en verwachten dat dus ook van de medewerkers. Organisaties en teams bestaan immers uit medewerkers, mensen met hun persoonlijke behoeften, met hun voor- of tegenspoed, in werk en privé.

Op de werkvloer worden individuele gevoelens bij grote veranderingen echter nauwelijks onderkend en evenmin besproken, wat overigens ook geldt voor eventuele andere ontwikkelingen in het privéleven van medewerkers. Als er iets in de werkomgeving verandert, heeft dat vaak gevolgen op individueel niveau. Er wordt vaak te weinig rekening gehouden met de negatieve gevoelswaarde van de medewerkers als de organisatie reorganiseert of fuseert bijvoorbeeld. Het demotiveert medewerkers en kan hen zelfs enige tijd een angstig, leeg of onbestemd gevoel geven, eenzaamheid ligt op de loer. De emotionele gevolgen worden vaak sterk onderschat, er is nauwelijks aandacht voor eenzaamheid op de werkvloer. Alle mensen willen zich graag gezien, gehoord, begrepen en -belangrijker nog- verbonden voelen. Hun welzijn en daarmee de kwaliteit en continuïteit van functioneren, is daarvan in hoge mate afhankelijk. Een belangrijk gegeven voor succes en resultaat binnen alle organisaties. Dat vraagt om oprechte aandacht. Elke relati e heeft oprechte aandacht nodig. De relatie met een partner, kinderen, familie en vrienden loopt stuk als er geen tijd wordt vrijgemaakt of -waar nodig- voor wordt gevochten. Dit is niet anders in een werkrelatie. Voorkom dat medewerkers verloren raken in de organisatie en in eenzaamheid vervallen. Oprecht, bewust en consequent aan vertrouwen werken, geeft in korte tijd een veel positiever en effectiever resultaat, zonder dat het extra energie kost. Dus grote veranderingen in de organisatie of in het privéleven van een medewerker? Vergeet de aandacht niet! Marijke Coert | www.coertcoachingenadvies.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.