4 prachtige fietsroutes in Zuid-Limburg

Aan de grens met België ligt de prachtige regio Zuid-Limburg, het landschap is een waar lust voor het oog. Als je midden in de natuur staat is de serene rust een puur genot om doorheen te

lijfengezondheid.nl/15-redenen-om-er-op-uit-te-trekken-met-de-fiets/">fietsen. Voor de recreatieve fietsers onder ons zijn er verschillende fietsroutes die je kunt afleggen om deze streek te ontdekken. Daarom zijn hier 4 van de mooiste fietsroutes van Zuid-Limburg: 1. Kastelenroute: Valkenburg aan de Geul De kastelenroute is een prachtige fietsroutes door gemeente Valkenburg aan de Geul. De route start in Valkenburg en gaat in de richting Eijsden-Margraten en Gulp-Wittem. De route is 27,3 km lang en heeft verschillende klimmetjes. Maar het is het zeker waard als je door prachtige natuur rijdt en kan genieten van het prachtige uitzicht. De prachtige natuur en mooie vergezichten zijn een lust voor het oog. Daarnaast liggen er vele terrasjes op de route waar je even kunt pauzeren. 2. Proeven van Gerstenat Deze prachtige fietsroute is pittig, maar ook een geweldige manier om de natuur te ontdekken. Deze route door Zuid-Limburg is ook wel bekend als een bierroute. De terrasjes langs de route zijn dan ook ideaal om even bij te pauzeren. De tocht is 54,3 km lang. De route brengt u door het mooie heuvellandschap en laat u genieten van het bourgondische Zuid-Limburg. 3. Langs de Maas in Zuid-Limburg Fietsen langs de maas is iets wat elke fietsliefhebber wel eens gedaan moet hebben. Het Zuid-Limburgse landschap is een geweldige beleving van 92,4 km lang met verschillende colletjes. Onder andere de Fromberg komt voorbij. De route heeft voldoende vlakke stukken, dus je zit niet alleen maar in een klim of afdaling. Deze route is ideaal om de omgeving rond de Maas te ontdekken. Daarnaast is het ook handig om de fietstochten te combineren met een overnachting. Zo is een vakantiehuis 12 personen van Ulvend ideaal voor een wielrengroepje. 4. Amstel Gold Race lus 2 in Zuid-Limburg De laatste fietsroute is er een voor de echte fanatieke fietser. De 2e lus van de Amstel Gold race. De verschillende beklimmingen van het Zuid-Limburgse landschap zijn echte kuitenbijters. Je beklimt verschillende bergen zoals de Cauberg, De Gulpenerberg en de Vaalserberg. Niet zomaar beklimmingen die je even doet. Deze route is dan ook 109,6 km lang. Je kan de bergen daarom ook verspreiden over meerdere dagen. Combineer je bezoek met een overnachting. Ben je met een groepje van 10? Dan is een Ulvend vakantiehuis een goede uitvalsbasis om even goed tot rust te komen. Deze fietstocht is 109,6km lang. Meer weten over deze fietsroutes of meerdere fietsroutes bekijken? Kijk dan eens op de website van VVV Zuid-Limburg voor nuttige informatie!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.