Weg die vervelende puistjes

Zichtbaar van buiten; oorzaak zit van binnen! Hoeveel mensen, jong of oud, maken uitslag en puistjes het leven zuur? Hoeveel nieuwe cosmetische wondermiddeltjes, die allemaal een betoverend resultaat beloven, verschijnen er niet op de markt? Hoeveel werden in de loop der tijd ontmaskerd, als zijnde teleurstellend en puur bedrog? Kwalitatieve cosmetica kunnen hun nut hebben en helpen, ook accuraat gekozen dermatologische behandelingen kunnen dat. Maar we mogen niet vergeten, dat we op hetzelfde ogenblik ook de oorzaak van binnen moeten aanpakken.

Want zonder dat te doen, kunnen we in het beste geval slechts tijdelijke resultaten bereiken. Wat is dan de oorzaak? Wat zouden de belangrijkste oorzaken van uitslag kunnen zijn? Laat ons het wat van dichterbij bestuderen. De meest voorkomende oorzaak is een verstoring van het evenwicht in het lichaam, een direct gevolg van kwalitatieve honger. Dit kan niet zomaar met een of ander kwakzalversmiddel of smeersel dat we op ons gezicht aanbrengen opgelost worden. In de puberteit komt zo’n verstoring van het evenwicht vaak voor. Waarom vooral in puberteit? Stel je voor, het opgroeiende lichaam van een adolescent werkte eerst op basis van een totaal ander evenwicht. Het stond afgesteld in een soort van “kindermodus”, toen speelden bepaalde hormonen, die alleen voor volwassenen bepalend zijn geen rol. Het lichaam van een puber staat voor andere uitdagingen. Het moet de overgang naar de volwassen “bedrijfsmodus” maken. Deze reusachtige verandering kan zeer belastend zijn, pubers zijn geen kinderen meer, maar ook nog geen volwassenen, alles verandert en niets is stabiel. Het is misschien niet toevallig, dat tieners tijdens hun overgangsperiode dikwijls mentaal ook onevenwichtiger worden.

Weg die vervelende puistjes

Zo’n grote verandering vereist heel wat steun, tijdens die periode, met als één van de belangrijkste kenmerken dat het vroegere evenwicht verstoord is maar het nieuwe evenwicht nog niet is bereikt, is het nog belangrijker dat het lichaam een voldoende hoeveelheid van vitaminen, mineralen en spoorelementen binnen krijgt. Deze zorgen voor evenwicht en harmonie in het lichaam. Als gevolg van kwalitatieve honger is het alsof het zonder enige voorbereiding de Himalaya zou moeten beklimmen. Het gezicht vol pukkels is dan het minste probleem, hoewel het heel storend is. De grootste chaos is binnen in het veranderende lichaam te vinden. De puistjes zijn slechts uitingen aan de oppervlakte, ik zou zelfs durven stellen hulpkreten, dus niet alleen voor de puistjes. Laten we de adolescenten helpen om deze moeilijke periode makkelijker door te komen. Het feit dat zijn huid opnieuw mooi wordt, en daardoor onze puber een probleem minder heeft, is slechts “de kers op de taart” wanneer we het hele plaatje bekijken. Puistjes na de puberteit Het komt ook voor dat iemand na de puberteit nog jarenlang door puistjes gekweld wordt, omdat hij er niet in slaagde een weg uit de chaos te vinden. Het gebeurt ook, dat sommige mensen er pas last van krijgen wanneer ze volwassen zijn. Voordat ze last krijgen van uitslag, maken ze eerst een zware tijd door die veel van hen vergt. En dat zorgt ervoor dat het door de kwalitatieve honger al sowieso labiele evenwicht in hun lichaam verstoord wordt. Daarom ziet hun huid eruit als die van een puber. Die symptomen zijn een teken van een algemene verstoring van het evenwicht. U kunt op www.collageenenschoonheid.nl een gratis boekje downloaden.    

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.