Waarom je niet moet dralen voor een gehoortest!

Gehoortests zijn nodig om de audicien te helpen een beter inzicht te krijgen in jouw gehoorcapaciteit.

Deze tests geven de audicien een schat aan informatie die hem helpt een weloverwogen keuze te maken over de beste handelswijze om je te helpen jouw gehoor te herstellen. 

Het is zaak om hier niet te lang mee te wachten: de eerste evaluatie is een belangrijke stap in het bereiken van je doelen. Of het nu gaat om het oplossen van een fysiek probleem, zoals verstopt oorsmeer, of om het geven van aanbevelingen voor effectieve hoorhulpmiddelen, maakt niet uit. 

Wanneer je klaar wilt zijn voor de gehoortest, hebben we vier eenvoudige procedures voor je op een rijtje gezet die het proces soepel laten verlopen, zodat je geen onaangename verrassingen of tegenslagen ervaart tijdens de gehoortest.

Zorg dat je de juiste audicien kiest

Je moet een audicien zoeken die gemakkelijk in jouw drukke schema past. Kies een audicien met kantooruren die jou goed uitkomen en een audicien die gevestigd is in de buurt van jouw werkplek, woonplaats of onderwijsinstelling. Wanneer je afspraken buiten de gewone kantooruren nodig hebt, moet je een audicien zoeken die ook 's avonds en in het weekend beschikbaar is voor een afspraak.

Maak er een prioriteit van om gezond te zijn in de dagen die aan je afspraak voorafgaan

Wanneer je ziek bent, misselijk of last hebt van een verkoudheid of de griep, kunnen de bevindingen van de gehoortest daardoor beïnvloed worden. Zulke infecties kunnen namelijk leiden tot de ophoping van slijm. Vermijd een afspraak voor een gehoortest in te plannen bij ziekte. Wanneer je dit niet doet, kan het vervelende gevolgen hebben en ervoor zorgen dat de resultaten van de gehoortest niet correct weergegeven worden.

Blijf uit de buurt van plaatsen met oorverdovende geluiden

Gehoorverlies is een tijdelijke aandoening die veroorzaakt wordt door langdurige blootstelling aan harde geluiden. Anderzijds kan het ertoe leiden dat je gehoortests onnauwkeurige resultaten opleveren. Daarom wordt sterk aanbevolen om de avond voor de gehoortest geen rockconcert te bezoeken. 

Nodig een vriend of een familielid uit om mee te gaan naar de test

Wanneer  je in het verleden nog nooit bij een audicien geweest bent, kun je enige huiver ervaren over de aanstaande afspraak. Om je ongerustheid te helpen kalmeren, kun je beter een goede vriend of een familielid uitnodigen om je te vergezellen. 

Wanneer een vriend of familielid met je meegaat naar de afspraak, heb je een extra stel oren die andere of meer informatie oppakken dan je op dat moment zelf opneemt. 

Het kan voorkomen dat je vragen hebt over de test: “Hoe gaat een test in zijn werk? Heb ik een hoortoestel nodig en wat kost een hoortoestel?”.  Familie en vrienden zullen ook alle inzichten kunnen delen die ze misschien gehoord hebben over symptomen van gehoorverlies.

Vergeet niet een pen en papier mee te nemen

Wanneer je geen vriend of familielid mee kunt nemen, zorg er dan voor dat je pen en papier bij de hand hebt, zodat je alle relevante informatie kunt opschrijven. Je moet overwegen om de testbevindingen op te schrijven als ze aan jou voorgelezen zijn  en ook alle andere relevante informatie die je audicien je op dat moment kan geven.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.