Vind de ideale baan met optimaal werkgeluk

Je werkt om te leven en niet omgekeerd. Maar toch ben je een groot deel van je leven aan het werk.

Daarom is het ontzettend belangrijk dat je een baan hebt waaruit je elke dag voldoening kunt halen. Het fenomeen werkgeluk neemt op de arbeidsmarkt niet voor niets een steeds belangrijkere plaats in. Bij werkgeluk gaat het om veel meer dan alleen het geluk en het plezier dat je werk je geeft. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat je werk je motiveert, prikkelt en je energie geeft. Je baan moet meer betekenen dan een verplichte van-negen-tot-vijf-invulling van de werkweek. Je baan moet een positieve bijdrage leveren aan je leven en aan je geluksgevoel. Ook de steun van collega’s en het ervaren van voldoende sociale interacties zijn van belang om tevreden en voldaan te zijn aan het einde van een werkdag.

Werkgeluk ervaren 

Dat je een baan hebt die je leuk vindt, betekent niet automatisch dat dat werk je ook energie geeft. Er zijn meer bepalende factoren van invloed op je werkgeluk. Je bent niet zomaar één van de zoveel medewerkers, maar juist een waardevolle kracht. Jouw taken zijn van betekenis voor de onderneming en je aanwezigheid is van toegevoegde waarde. Als je werkgeluk wilt ervaren, moet er ruimte zijn om binnen je functie te kunnen groeien. Je krijgt de kans om je individuele competenties te ontwikkelen en zit niet tot aan je pensioen vast aan een bepaald takenpakket. Je kunt je werk meerwaarde geven door op z’n tijd een opleiding of cursus te volgen. Zo blijft je baan uitdagend en blijf je jezelf vernieuwen. Het is ook belangrijk dat diverse factoren met elkaar in balans zijn. Zo kan een dosis verantwoordelijkheid of juist de afwezigheid daarvan van grote betekenis zijn bij het ervaren van werkgeluk.

Als een jas 

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan merk jij ongetwijfeld ook dat plezier in je werk van invloed is op het kiezen van een bepaalde richting en een specifieke functie. Naast een veilige en goede werkomgeving, een korte reisafstand en een passend salaris, wil je ook zoveel mogelijk uit je kwaliteiten en sterke kanten halen. Joinuz is een eigenzinnig detacheerder binnen de zorg en overheid, die voor jou een functie vindt die perfect past bij jouw wensen en niveau. Bij het vinden van de juiste match gaan de recruiters uiterst zorgvuldig te werk. Je wordt niet zomaar aan de eerste de beste baan gekoppeld, maar tijdens een oriënterend gesprek en diepgaande vervolggesprekken wordt goed in kaart gebracht waar je passie ligt en je waar je echt blij van wordt. Joinuz valt op door de ‘lekker-leven-filosofie’. De recruiters gaan ervan uit dat de meeste mensen werken om er lekker van te leven en zichzelf te belonen met mooie spullen, kleding of een goede fles wijn bijvoorbeeld. Elke dag doet Joinuz er alles aan om werkzoekenden aan banen te helpen die dit mogelijk maken. Zoek je een vacature bij de overheid of in de zorg? Samen met jou gaat een recruiter op zoek naar een baan dat je in alle opzichten past als een jas. 

Voldoening 

Dat Joinuz als geen ander weet dat plezier in je werk belangrijk is, blijkt uit de ruimte die de organisatie haar mensen geeft voor eigen inbreng, spontane ideeën en zo nu en dan voor een feestje. Maar Joinuz is pas echt trots op de notering in de Top 50 van Vitaalste Bedrijven van Nederland. Die bedrijven investeren het meest in het energieniveau van hun werknemers en in een duurzaam succes voor de toekomst. Ook heeft Joinuz een gezonde levensstijl van haar medewerkers hoog in het vaandel staan. De geestelijke gezondheid van de werknemers wordt gestimuleerd via de Joinuz Academy. Ook krijgen werknemers een deel van hun sportabonnement vergoed en doen ze mee aan de jaarlijkse sportdag. Dit jaar is dat de Damloop by night op zaterdagavond 19 september aanstaande. Het stimuleren van maatschappelijke betrokkenheid draagt tevens bij aan gelukkige medewerkers. Op de jaarlijkse vrijwilligersdag van 2019 hebben de mensen van Joinuz hun steentje bijgedragen aan Puur for Kids, een stichting die cadeautjes inzamelt voor kinderen uit gezinnen die zijn aangesloten bij de Voedselbank. Dat zijn stuk voor stuk elementen die bijdragen aan voldoening en werkgeluk! 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.