Spinazietaart met rucola

Spinazie bevat veel chlorofyl; dit helpt je lever bij het ontgiften van je lichaam. Hierdoor kunnen hormoonverstorende stoffen die je lichaam ziek kunnen maken, makkelijker worden verwijderd.

Marjolein Dubbers

Dit gerecht kun je net zo makkelijk of ingewikkeld maken als je wilt. De geroerbakte spinazie met rucola, kruiden en kokosmelk is al heerlijk als gerecht op zich, vooral als je er op het laatst wat noten doorheen roert. Ik heb het in dit geval in een taartvorm gemaakt van amandelmeel.

Dit heb je nodig
Voor de taart: (voor ronde bakvorm van ca 20 cm)

• 150 gram amandelmeel• 50 gram glutenvrij meel (rijstmeel, boekweitmeel, havermeel)• een draai verse peper en Keltisch zeezout• 1 ei• 60 ml gesmolten kokosolie

Voor de vulling:

• klontje kokosolie• 1 ui, gesnipperd• 300 gram verse spinazie• 50 gram rucola• 2 theelepels Curry Madras (Euroma kruiden; by Jonnie Boer)• 100 ml kokosmelk (zonder toevoegingen)• scheutje sap van uitgeperste limoen• 1 ei

Zo maak je het

Verwarm de oven op 170 graden. Meng de beide meelsoorten met peper en zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Breek hierin een ei.

Smelt twee eetlepels kokosolie in een pannetje. Meet 60 ml af en giet dit bij het amandelmeel. Roer het ei en de gesmolten kokosolie met een vork van binnen naar buiten door het meel, totdat je een deegbal hebt die je met je handen kunt kneden. Het zal plakkerig blijven.

Bekleed de bodem van een ronde springvorm met een stuk bakpapier en vet de bodem en de rand in met kokosolie. Druk het deeg hierop uit. Maak een mooi opstaand randje. Zet het in de oven en laat het ongeveer in 20 minuten gaar worden.

Laat ondertussen een klontje kokosolie smelten in een koekenpan en voeg de gesnipperde uien toe. Smoor enkele minuten. Voeg hierna beetje bij beetje de spinazie en rucola toe. Roer tot alles gesmoord en zacht is.

Voeg nu de 2 theelepels Curry Madras toe. Roerbak enkele minuten. Voeg tot slot de kokosmelk en het limoensap toe. Als alles goed gemengd en gaar is, doe dan het geheel over in een grote kom en voeg er een rauw ei aan toe. Meng ook nu weer even goed alles door elkaar.

Als de taartvorm klaar is, haal deze dan uit de oven en giet het spinazie-rucola mengsel erin. Zet het terug in de oven en laat het in ca 15 minuten nagaren totdat het ei is gestold.

Suggesties

Serveer met een frisse salade op basis van tomaten met avocado. Deze glutenvrije taartbodem kan je uiteraard met heel veel verschillende groenten vullen. De mogelijke combinaties zijn eindeloos. Voeg champignons toe aan de spinazie met rucola. Varieer met kruiden.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.