Luister je vrij!

Ik help mensen met het doorbreken van een blokkade in het communiceren. Het kan hier gaan om kinderen met ernstige spraak/taalproblemen, een vorm van autisme of een slechte concentratie.

Ik geloof dat ieder kind een kans verdient gelukkig en vrolijk te zijn met vriendjes/vriendinnetjes.

Luister je vrij

Dat zij een kans verdienen om mee te komen op school. Communiceren speelt daar een essentiële rol in. Om goed te kunnen communiceren heb je een goede spraak nodig maar ook een goede luisterhouding. De oren doen meer dan geluid opvangen en doorgeven. Het is de toegangspoort naar de wereld om ons heen, ons contactlijntje naar de buitenwereld. Wanneer dit lijntje er niet is of onderbroken wordt is het moeilijk de wereld te begrijpen en je eigen boodschap naar buiten te brengen. Hierdoor ontstaat een sociaal en emotioneel isolement. Optimaal luisteren herstelt dat lijntje, de wederzijdse communicatie wordt geopend en het biedt kinderen een basis om zich te ontwikkelen tot een maatschappelijk actief mens. Dat geeft zelfvertrouwen, geluk en motivatie om te leren. Dit geldt uiteraard ook voor volwassenen. Zij verdienen het om gelukkig te zijn en om een actieve, positieve rol te spelen in de maatschappij. Bij volwassenen speelt energiehuishouding een belangrijke rol. Hoge frequenties werken als een soort dynamo op de hersenen en geven veel energie, hetgeen helpt bij herstel van een burn-out of depressie. Allemaal klachten die vaak verband houden met een luister probleem in de verwerking via de oren. Om deze blokkades te helpen oplossen vindt er stimulatie plaats met muziek die therapeutisch wordt bewerkt door een speciaal apparaat: het Elektronisch Oor. Eenvoudig gezegd ‘earobics’- een training van de gehoorspiertjes en verbetering van verwerking van geluid, waaronder ook onze spraak. Er wordt gewerkt met licht klassieke muziek, kinderliedjes en wanneer nodig met de uitgefilterde moederstem. Het is mogelijk om de luisterontwikkeling van het begin af aan (in de baarmoeder) opnieuw in te prenten. De muziek en moederstem worden bewerkt door middel van filteringen en schakelingen tussen een botgeleider en oorkappen (luchtgeleiding) via een koptelefoon. Het trainen van de luistervaardigheden leidt ertoe dat er weer vrij van blokkades geluisterd en gecommuniceerd kan worden.

Luister

De behandeling is intensief maar kortdurend. Na vier tot vijf maanden zijn de resultaten te zien. Een behandeling begint altijd met en luistertest. Daarna wordt een individueel programma opgesteld. Er kan thuis of in de praktijk geluisterd worden. Bespreekbaar is om op scholen of instellingen de apparatuur te gebruiken. De therapie leidt tot verbetering van de sociaal-emotionele ontwikkeling, de spraak, de motoriek, de energie, het leervermogen en het gedrag. De Tomatis methode geeft een blijvende verandering. Ik kwam in 2000 als logopedist in aanraking met de Tomatis methode en ben in Parijs opgeleid tot gecertificeerd Tomatis Consultant. Sindsdien zijn resultaten op het gebied van spraak/taal en communicatie beter en sneller. Vooral bijzonder vind ik het ontstaan van blijheid, zelfvertrouwen, de glinstering in de ogen en de verbetering van contact tussen kind en moeder. Ik geloof dat met bewust luisteren mensen elkaar beter begrijpen, verbonden zijn en er een harmonieuze maatschappij zal ontstaan. Voor meer informatie kijkt u op: www.tomatis-luistertherapie.nl  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.