Het nieuwe Nederland: met ministerie van Gezonde leefstijl

In het Nieuwe Nederland doen we het radicaal anders. Eerder lanceerde ik al 8 punten. Dit keer punt 9: Een ministerie van Gezonde Leefstijl

De coronacrisis verscherpt de behoefte aan een ministerie van Gezonde Leefstijl (GL).
- We gaan van zorgsamenleving naar een samenleving waarin een gezonde leefstijl centraal staat.
- Gezondheidszorg wordt ziekenzorg. De meeste ziektes zijn te voorkomen door een gezonde leefstijl.
- We leren mensen -van de wieg tot het graf- gezond eten en bewegen.
- We lichten ouders voor, maken leefstijl tot verplicht vak in het onderwijs, zorgen voor gezonde sport- en schoolkantines.
- We kiezen voor een eigentijds (echt) voedingscentrum. Calorie-inname is niet langer leidend in het voedingsadvies en we nemen afscheid van de Schijf van Vijf.
- We stellen strenge eisen aan de kwaliteit van voeding: snackbars, McDonalds’ en maaltijdbezorgdiensten moeten hieraan voldoen, anders gaan ze dicht. Geen industrieel bewerkte vulling, maar ‘real food’ is de norm.
- Er komt een suikertaks en water is de norm op kinderfeestjes.
- Om ziektes te voorkomen en de kwaliteit van leven te verhogen gaan onze energie en geld niet langer uitsluitend naar de zorg maar naar gezond leven.

Op naar het Nieuwe Nederland. Meer ideeën?

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.