Goudsbloem De Calendula Officinalis

Goudsbloem De Calendula Officinalis De meeste mensen hebben het wel eens gebruikt: een homeopathisch middel. Homeopathie is een geneeskunde waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam geprikkeld en geactiveerd wordt.

Het homeopathische principe is al eeuwen oud, maar de populariteit van homeopathie heeft de afgelopen decennia een vlucht genomen. In het merendeel van alle Nederlandse huishoudens is wel een homeopathisch middel te vinden. Ook zo benieuwd naar het verhaal achter de planten die worden toegepast in de homeopathie? Iedere maand wordt op deze site een plant uitgelicht. Deze maand de Calendula Officinalis (Goudsbloem). Calendula stamt van het Latijnse Calendae; de naam van de eerste dag van de maand. Officinalis betekent "geneeskrachtig" of "uit de apotheken". Waar groeit Calendula? Calendula groeit in Zuid-Europa en Azië. Calendula is een echte zonaanbidder. De bloem opent bij zonsopgang en sluit zich bij zonsondergang. Calendula kan op vele ondergronden aarden, zo lang het een zonnige plek is. Calendula groeit jaarlijks van de lente tot aan de herfst. Eigenschappen van de Calendula: In de homeopathische literatuur staat Calendula (in kruidvorm) bekend om zijn antiseptische eigenschappen. De tinctuur van de Calendula is vergelijkbaar met jodium. Calendula staat ook bekend om haar bloedstelpende en ontstekingsremmende eigenschappen en ter bevordering van het herstel van de lymfedoorbloeding. Calendula is met name een acuut middel. Het heeft een verzachtende werking bij wonden, omdat de zenuwen tot rust worden gebracht. Daarnaast heeft Calendula een helende werking op de huid. In de homeopathische geneeskunde wordt het vaak toegepast bij schaafwonden, sneetjes, diepere wonden, ontstekingen en ettering. Homeopathische toepassing van Calendula Officinalis: De verse, bloeiende, bovengrondse delen van de plant worden verwerkt in homeopathische middelen. Over de Vereniging Homeopathie De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN), ook wel kortweg Vereniging Homeopathie genoemd, is er voor iedereen die geïnteresseerd is in homeopathie. De vereniging is een onafhankelijke consumentenbelangenorganisatie en spant zich in om de homeopathie een volwaardig onderdeel te laten zijn van het huidige gezondheidsstelsel. Kijk voor meer informatie op www.vereniginghomeopathie.nl of volg de Vereniging Homeopathie via Facebook (link naar onze Facebook pagina)  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.