Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Een gezond gewicht en een goede gezond zijn het resultaat van een gezonde leefstijl. Bewegen en de juiste voeding, gezond afvallen,  zijn hiervoor de basis. 

Maar hoe begin je hier nu mee?

Afvallen begint met koolhydraat beperkt eten waarbij je dient te letten op de juiste koolhydraten. Eet geen suiker en suikerhoudende producten.  Ook geen brood, pasta’s , crackers en andere snelle koolhydraat bronnen. De truc zit ‘m in het leegmaken van de glycogeen opslagplaatsen (spieren en lever) om vetten te kunnen verbranden.

En om die opslagplaatsen van glycogeen leeg te maken dien je voldoende en voldoende intensief te bewegen.  Beweging waarbij de matig intensief en soms wat intensiever beweegt gedurende een langere tijd  (bijvoorbeeld wandelen min 60 min, fietsen, roeien, hardlopen). Liefst regelmatig op een nuchtere maag, dus voor je ontbijt.  Pas dan val je op een juiste manier af…..

Gezond afvallen

Let wel op dat je voldoende gevarieerd eet en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Trap niet in de marketing valkuilen van maaltijdvervangers. Die zorgen er echt niet voor dat je op de lange termijn gezond en gezond op gewicht blijft. Eet alleen voeding zoals je dat ook in de natuur zou tegenkomen.
Brood en melk bijvoorbeeld horen daar niet bij. Groente, fruit, noten, zaden, water,  zijn de eerste primaire voedingsmiddelen. Al het andere is uitgevonden door de industrie. Niet met als doel om je gezond en fit te houden. Voeding vanuit de natuur heeft geen marketing nodig. Als je je aan de basisprincipes houd met bewegen en de juiste basisvoeding, behoort afvallen en het jo-jo systeem tot het verleden.

Uit ervaring weet ik dat afvallen niet het volgen is van een tijdelijk dieet of het volgen van een snelle afvalmethode. Natuurlijk is dat vaak wel waar we naar op zoek zijn.

Heel veel succes met jouw gezonde doelen!
www.bodyswitch.nl

 

Deel dit bericht op

Lees ook

» Is olijven eten gezond?
» Beauty-, Wellness- en Gezondheidstrends 2017
» Nationale (on)gezondheids test op tv
» Pasta met tomaat, coppa en cavolo nero
» Verontrustend nieuws over gmo
Frank Jonkers

02-02-2015 om 17:27

Tags: , ,


Reageren op dit artikel