Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Dynamische Neurofeedback

Herstel van de balans in je hersenen

Neurofeedbacktraining is vooral bekend door de positieve resultaten bij kinderen met AD(H)D en een veilig en goed alternatief voor medicatie. In feite is dynamische neurofeedback geschikt voor veel meer klachten dan AD(H)D. Onze hersenen spelen DE centrale rol als het gaat om lichamelijke en psychofysiologische processen. De effecten van de trainingen zijn dan ook op alle lagen positief merkbaar: psychisch, emotioneel, fysiek, mentaal, en spiritueel. Dynamische neurofeedback leert het centrale zenuwstelsel optimaler te functioneren en wordt ook wel fitness voor het brein genoemd.

Hoe vind die herstel van balans in de hersenen plaats ?

Dynamische Neurofeedback zorgt voor meer balans in de hersenactiviteit. De hersenen communiceren met het lichaam door middel van hersengolven. Deze worden gemeten met EEG en met behulp van een geavanceerd computersysteem dat wiskundig gezien ‘dezelfde taal’ als de hersenen spreekt. Bij veel aandoeningen is de activiteit in de hersenen niet zoals het eigenlijk zou moeten zijn. Er is teveel of juist te weinig activiteit (onbalans). Dit uit zich in lichamelijke of psychische klachten. Wanneer nu de computer die onbalans opmerkt, worden geluid en beeld gedurende een microseconde onderbroken. Deze interrupties, die precies samenhangen met de unieke momenten van disfunctioneren, vormen de feedback voor het brein. Het brein herstelt vervolgens automatisch de balans en ‘leren’ op deze manier weer beter te functioneren. Je kunt het ‘resetten’ van je brein noemen.

Net als fietsen

Feitelijk train je je hele leven al zelf je hersenen. Door oefening worden de veranderingen in het gedrag van de hersenen op den duur permanent en gaat het onbewust en automatisch. Vergelijk het maar met fietsen. Als je het eenmaal kunt, verleer je het nooit. Door negatieve ervaringen, stress of andere oorzaken kunnen patronen ‘verkeerd’ inslijten, waardoor er onbalans ontstaat. Dit uit zich vervolgens in concentratie-, slaap en andere problemen. Neurofeedback helpt weer terug te keren naar gezonde, efficiëntere patronen. Daarmee vermindert of verdwijnt de onbalans.

Dynamische neurofeedback is een veilige en pijnloze behandeling. Dat clienten niet hoeven te praten of werken aan hun ‘problemen’ wordt door velen als zeer ontspannend en aantrekkelijk ervaren. Het trainingsproces gebeurt op onbewust niveau.

Voor wie

Voor iedereen die optimaal wil functioneren, van peuter tot bejaarde. Bij stress, burn-out, autisme, AD(H)D, angst, slaap- of concentratieproblemen, emotionele instabiliteit, geheugen- ,gedrags- of leerproblemen. Er zijn vele klachten die m.b.v. dynamische neurofeedback kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Geen probleem of aandoening?

Laat Neurofeedback je verrassen met een grote mate van ontspanning, betere sport-of werkprestaties, een doelmatiger en opgeruimder leven. Meer informatie? Kijk op www.optimaalbrein.nl of bel 06-39677864

 

 

 

 

Deel dit bericht op

Lees ook

» Symptomen van een burn-out
» Intuïtief doelen bereiken
» Your body talks
» Zes stappen naar een juiste mindset!
» Je doelen bereiken
Redactie

30-10-2015 om 11:15

Tags: ,


Reageren op dit artikel