Dit moet je meteen doen na het afronden van jouw studie

De zorgsector is één van de grootste en meest veelzijdige sectoren in Nederland, waar altijd behoefte is aan getalenteerde en gemotiveerde professionals.

Als je recent bent afgestudeerd in een andere discipline, maar graag een carrière wilt opbouwen in de zorg, dan is zij-instroom een uitstekende mogelijkheid. Ook als je geen diploma in de zorg hebt, is het mogelijk om in de sector aan de slag te gaan. Na het afronden van jouw studie is het belangrijk om snel actie te ondernemen om jouw carrière in de zorg te starten. Hieronder worden een aantal dingen besproken die je meteen kunt doen na het voltooien van jouw opleiding.

Maak een lijst van potentiële werkgevers

Als je nog niet precies weet waar je wilt werken, is het verstandig om een lijst te maken met verschillende werkgevers in de zorg die jij interessant vindt of die jou interessant lijken. Dit maakt het makkelijker om gericht te solliciteren en te netwerken.

Volg opleidingen en cursussen

Zij-instroom in de zorg is altijd mogelijk, ook als je geen diploma in de zorg hebt. Er zijn veel verschillende opleidingen en cursussen die je kunt volgen om jouw kennis en vaardigheden in de zorg te verbeteren. Zo kun je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Wil je meer weten over zij-instromen in de zorgsector? Zoek dan online op ‘zij instroom zorg’ voor meer informatie.

Maak gebruik van netwerkbijeenkomsten

Veel werkgevers, ook in de zorg, zoeken medewerkers via netwerkbijeenkomsten en banenbeurzen. Dit is een uitstekende kans om in contact te komen met potentiële werkgevers en jouw kwalificaties te presenteren.

Doe ervaring op in de zorg

Werken in de zorg zonder diploma is mogelijk, zolang je ervaring opdoet in deze sector. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen of vrijwilligerswerk doen om jouw ervaring in de zorg te vergroten. Dit vergroot ook meteen jouw kans op een baan in de zorg sector. Ook is het belangrijk dat je er achter komt welke tak binnen de zorgsector jou het beste ligt. Dit kun je het beste doen door mee te draaien op verschillende afdelingen zodat je van veel verschillende takken binnen de zorg iets meekrijgt. Zo kun je er achter komen wat jou wel en ook wat jou niet ligt en in welk vakgebied je de komende tijd aan de slag wilt gaan.

Solliciteer op vacatures

Als je een lijst hebt met potentiële werkgevers en ervaring hebt opgedaan in de zorg, kun je gericht solliciteren op vacatures. Zorg ervoor dat je jouw cv en motivatiebrief op orde hebt, zodat je een goede indruk achterlaat op potentiële werkgevers.

Over het algemeen is het belangrijk om snel actie te ondernemen na het voltooien van jouw studie. Dit zorgt ervoor dat je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroot en snel aan de slag kunt in de zorg. Of je nu een diploma hebt of niet, door hard te werken en de nodige ervaring op te doen, kun je een succesvolle carrière opbouwen in de zorgsector.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.