De beste tips om er stralend uit te zien

Er goed uitzien is belangrijk voor je eigen zelfbeeld. Als je straalt, heeft dat een positief effect op alles en iedereen.

Je eigen humeur verbetert erdoor, zeker wanneer je regelmatig een complimentje krijgt over je uiterlijk. Maar ook voor de mensen om je heen is het fijn als jij er goed uitziet, want daarmee geef je hen ook meteen een positieve impuls. Maar hoe zorg je ervoor dat je er altijd op je best uitziet? Met de onderstaande tips realiseer jij al snel een (nog) betere versie van jezelf! 

Onthaasten

Haastige spoed is zelden goed. Als je haast hebt, is er niet voldoende tijd om op details te letten. Bovendien zorgt haast voor stress en je straalt het beste wanneer je ontspannen bent. Neem dus vooral niet te veel hooi op je vork. Breng regelmaat aan in je slaappatroon door zeven dagen per week op dezelfde tijd naar bed te gaan en ook op dezelfde tijd weer op te staan. Zorg ervoor dat je ongeveer acht uur per nacht slaapt en prop je agenda niet te vol met afspraken. 

Eet gezond

Je voedingspatroon is van grote impact op je uiterlijk. Kies bij voorkeur uitsluitend voor onbewerkte voedingsmiddelen. Je lichaam heeft dagelijks behoefte aan vitamines en mineralen die zich bijvoorbeeld in groente en fruit, maar ook in peulvruchten, vlees of vis bevinden. Als je niet voldoende van deze stoffen binnenkrijgt, heeft dat consequenties voor de kwaliteit van je huid. Hetzelfde geldt voor aminozuren en enzymen, die onmisbaar zijn om bepaalde processen in je lichaamscellen goed te kunnen laten verlopen. 

Wees een blij ei

Een positieve levenshouding heeft een gunstig effect op je uiterlijk. Omgekeerd heeft een negatieve kijk op het leven juist als bijwerking dat je uiterlijk bepaald niet ten goede komt. En ook somberheid kan soms weer te maken hebben met voeding. Het is een bekend gegeven dat een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen kan leiden tot depressieve gedachten. Met name in de koude wintermaanden, waarin we niet veel zonlicht op onze huid krijgen, is het belangrijk om voedsel te consumeren dat veel vitamine D bevat. 

Fitness voor je gezicht

Je moet blijven bewegen om je lichaam in conditie te houden. Dat geldt dus ook voor de spieren in je gezicht. Gedurende de dag zijn er ongetwijfeld van die momenten waarop je even niets te doen hebt of waarop je aan het wachten bent op iets of iemand. Dat zijn perfecte momenten om wat oefeningen te doen die de spieren in je gezicht soepel houden. Op het internet vind je met de zoekterm gezichtsoefeningen een heel scala aan simpele oefeningen die ervoor zorgen dat je gezicht goed in conditie blijft. 

Aandacht voor jezelf

Het klinkt misschien als een open deur, maar eigenlijk is dit de belangrijkste tip van allemaal. Het is in feite een samenvatting van de eerdere tips, maar gaat nog een stapje verder. Met aandacht voor jezelf bedoelen we dat je goed voor jezelf zorgt, jezelf geregeld beloont voor hetgeen je bereikt hebt, je dagelijkse hygiëne in acht neemt, je altijd zorgvuldig je kleding uitkiest, enzovoort. Al die zaken tezamen zorgen ervoor dat je het stralende uiterlijk krijgt dat je graag wilt hebben.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.