Comfort zone of sneakers?

Ik roep al mijn hele leven, dat ik absoluut nooit sneakers (gympen genaamd in mijn generatie) zal dragen onder kleding, anders dan sportkleding. Ik vind / vond er namelijk van alles van.

Ik roep al mijn hele leven, dat ik absoluut nooit sneakers (gympen genaamd in mijn generatie) zal dragen onder kleding, anders dan sportkleding. Ik vind / vond er namelijk van alles van. Ik ben van de hak en de kak - schoen. Ik hou van de charmante vrouwelijkheid, van de rokkerige stoffen, van de blazers, de hoeden en de haarlokken. Toen mijn lief, kekke sneakers ging aanschaffen, zei ik tegen hem, 'ik val al mijn hele leven op gedistingeerde mannen met de juiste brooks aan hun voeten. En hij verkoos voor zo’n plastic zool als weekendstapper. Hij vond het vooral prettig in het weekend een sportieve schoen te dragen, in plaats van zijn Spaanse klasse schoen. Wat zegt dat over mij? Een heleboel kan ik je vertellen. Ik vond het daarom tijd, ook voor mij, om wat royaler te gaan kijken en denken, in deze. Vroeger kon ik bij wijze van spreken al verliefd worden op iemand die (naar mijn idee) de juiste schoenen droeg. Ik kan veel aan schoenen aflezen en is een soort leuke hobby-tic die ik mij eigen heb gemaakt. Ik ben 10 jaar een happy single geweest. Wanneer ik mannen ontmoette kon ik dat innerlijk bij de eerste ontmoeting al voor een stukje kon uitlezen. Ik keek van de ogen naar de schoen. ?Dat waren mijn belangrijkheden in eerste ontmoeting. In 2002 kwam relatieplanet (datingsite) mijn leven binnen en wilde niet zo’n geeikt profielstukje maar wilde er tussenuit springen. Mijn leven was een salade, en elk ingrediënt, zei op een lollige manier hoe ik in het leven wentelde. Stukjes  Buffel mozzarella associeerde ik met witte sokken en gympen, en die hadden absoluut geen ruimte in mijn salade. Ik ging meer voor de knapperige croutons en de caramelkleurige oude kazen. Want had meneer naast zijn mooie kijkers niet de juiste schoen, dan werd hij toch echt afgeserveerd. Maar goed even wat jaren verder in mijn leven heb ik de meest belemmerende overtuiging die ik had als jonge vrouw, uitgewikkeld en uiteindelijk overboord gekiept want, het bracht mij totaal niets. Ik ging op een andere manier naar mijzelf, maar ook naar mijn omgeving kijken. En ja, dat vergt absoluut wat oefening om die blauwdruk van mijn denken weg te poetsen. Ik praktiseer ook wat ik uitdraag en vind dan ook dat ik royaler en open minded naar mijn eigen denken kan kijken.?De voors en de tegens tegenover elkaar kan plaatsen en dan nog eens kijken naar mijn eigen overtuiging.

Wat levert dat op aan het eind, daar gaat het uiteindelijk over.

Dus laatst heb ik de meest leuke gympen aangeschaft, met ja ja een heuse kakkineus jamboreeklep. Je ziet deze franjeklep ook vaak op golfschoenen. Blijft er toch ietsiepietsie over van mijn kakgedrag. (knipoog). Met andere woorden, je kan ook kijken of je ergens het midden kan vinden van die zo grootse overtuiging die je hebt. Met een onwennig gevoel stapte ik, op een dag in dit witte schoeisel. En op naar bestemming. Normaliter hakken met spitse Italiaanse neusjes en nu had ik een afgestompt wit vlak die constant mijn aandacht vroeg. Ik had er allerlei negatieve overtuigingen bij. Lomp, niet vrouwelijk, past niet bij mij, kan niet meer qua leeftijd, bla bla bla. Maar waarom had ik ze dan aangeschaft, daar was toch ook een reden voor? Mij leek het juist ook zo fijn om gewoon lekker met een spijkerbroek een sneaker te dragen. Gedurende die dag had ik behoorlijk wat stappen te zetten letterlijk en figuurlijk. Maar ik ervaarde al snel dat het wel héél lekker lopen was zo. Ik liep in oud Deventer en met  hakken was ik allang blijven hangen of haken tussen de klinkers. Dus het bracht mij op een gegeven moment zoveel plezier dat ik mijn overtuiging van jaren ook heel makkelijk liet varen. Wel gingen mijn blote voeten om aandacht gillen. Puntje bij paaltje, mijn hielen waren verandert in enorme waterkussens. Een volgende kwestie diende zich aan om nogmaals uit mijn comfort zone te stappen.

Bottomline

De overtuigingen wat schoeisel betreft zijn bij mij in het geheel weggepoetst en opgelost. Want voor het eerst in mijn leven, ging ik ook nog in de avond, naar een galadiner met waterkussens op mijn hiel en strandslippertjes. www.minddrops.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.