Buiten bewegen is noodzaak

Wat doen kinderen graag buiten? Met elkaar sporten zoals voetballen en trampolinespringen.

Het zijn de meest populaire spelvormen die op eigen terrein gedaan worden. Voor de ontwikkeling van kinderen is bewegen een noodzaak.

Beweegnorm

Kinderen moeten volgens de beweegnorm minimaal één uur per dag redelijk intensief bewegen. Het draagt in belangrijke mate bij voor een goede motorische ontwikkeling en zorgt voor betere leerprestaties. Toch bewegen niet alle kinderen voldoende. Het CBS heeft onderzocht dat slechts 70 procent van de jongeren tot 17 jaar voldoen aan de beweegnorm. Daarbij is het buiten bewegen goed voor de opname van vitamine D. Vooral voor kinderen in de ontwikkeling is dit belangrijk omdat het onder andere zorgt voor een sterke botopbouw.

Voetbal blijft populair

Veel kinderen zijn aangesloten bij een sportvereniging en dat betekent vaste trainingsdagen en op de zaterdag competitie. Het zijn juist deze kinderen die rondom het huis ook behoefte hebben aan bewegen. Ambitieuze voetballertjes oefenen hun vaardigheid met verplaatsbare mini voetbaldoelen. Bij een voetbaldoel kopen is het belangrijk om vooraf de maten te bepalen. Er zijn verschillende maten zowel in de lengte als de hoogte en diepte van het doeltje. Ook zijn er verschillen in materiaal. De aluminium doeltjes zijn het meest duurzaam en kunnen tegen een stootje.

Trampoline voor speelplezier

De trampoline blijft populair en is dan ook in menig achtertuin aanwezig. Kinderen vinden het geweldig om te springen. Goede trampolines zijn gecertificeerd en voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. Trampolines worden of in de grond geplaatst of boven de grond waarbij een veiligheidsnet rondom wordt geplaatst. Trampolinespringen is ook een sport. Voor deze groep is een vierkante trampoline het beste om de prestaties te verbeteren.

Door de corona zijn bijna alle sport en spelactiviteiten bij verenigingen en op scholen stilgezet. Kinderen mogen nu weer voluit sporten, alleen vanaf 18 jaar geldt de anderhalve metermaatregel. Zowel voor kinderen als voor volwassenen is bewegen goed voor het immuunsysteem. Er is minder risico voor luchtweginfecties en bij besmetting blijken de symptomen minder ernstig.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.