4 Manieren waarop tandartsen je kunnen helpen

Hoewel je Tandarts erom bekend staat je tanden gezond en vrij van gaatjes te houden, kunnen zij je ook helpen om je algehele gezondheid te verbeteren.

Hoewel je Tandarts Den Haag erom bekend staat je tanden gezond en vrij van gaatjes te houden, kunnen zij je ook helpen om je algehele gezondheid te verbeteren. De meest voorkomende manieren waarop tandartsen je kunnen helpen om gezond te blijven, zijn onder meer het opsporen van mondkanker en het opsporen van systemische ziekten. Ze kunnen je ook informeren over gezonde voedings- en levensstijl keuzes en het voorkomen van tandbederf en tandvleesaandoeningen.

Tekenen van mondkanker detecteren

Mondkanker is een ernstige ziekte. Als je weet waar je op moet letten, kan het vroegtijdig worden ontdekt door je Tandarts Rotterdam. Dit kan je overlevingskansen vergroten. Mondkanker kan ook voorkomen in andere delen van de mond en keel buiten je lippen en tandvlees. Enkele voorbeelden zijn tumoren die zich op de bodem van je mond vormen, tumoren rond je amandelen en tumoren op andere structuren in je hoofd die faryngeale kankers worden genoemd. Alle nieuwe gezwellen langs deze structuren moeten door een tandarts worden onderzocht, zodat ze zo snel mogelijk kunnen worden gediagnosticeerd.

Detecteer systemische ziekten

Tandartsen kunnen systemische ziekten zoals diabetes, kanker en hartaandoeningen detecteren. Dit kan door middel van een mondeling onderzoek, waarbij naar je tanden en tandvlees wordt gekeken. De tandarts zal op zoek gaan naar tekenen van ontsteking of bederf die kunnen wijzen op een systemische ziekte zoals diabetes of als je besmet bent met bacteriën. Ze kunnen ook helpen vaststellen of je parodontitis hebt door je tandvlees te onderzoeken op zweren, bloedingen en gezwollen weefsel die in de toekomst tot tandverlies kunnen leiden. De tandarts zal ook controleren op eventuele tandheelkundige abcessen of infecties die later tot ernstige complicaties kunnen leiden als ze niet worden behandeld.

Leer je over een gezond dieet

Gezonde voeding is de belangrijkste factor voor het behoud van een goede mondgezondheid. Naast het vermijden van suikerhoudend, zuur voedsel dat tandbederf kan veroorzaken, moet je ook vermijden om te snacken met hard voedsel. Daarnaast is het belangrijk om een ??uitgebalanceerd dieet te volgen met verse groenten en fruit.

Voorkom tandbederf

Tandbederf is een van de meest voorkomende gebitsproblemen, maar dit kan met een beetje zorg worden voorkomen. Je moet je tanden regelmatig poetsen en elke dag flossen om te voorkomen dat voedseldeeltjes zich ertussen ophopen, waardoor tandplak ontstaat. Als je je zorgen maakt over tandbederf, vraag dan je tandarts of mondhygiënist om aanbevelingen over hoe vaak je hen moet bezoeken voor controles en reinigingen. Als je je zorgen maakt over het ontwikkelen van een gaatje vanwege versleten glazuur of andere factoren, kan een kaakchirurg fineer of kronen aanbevelen die je tanden beschermen tegen toekomstige schade.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.