Wil je ook zekerheid over je re-integratie?

Ben je een langere tijd ziek en kun je je eigen werk niet uitvoeren? Met je werkgever bekijk je wat de mogelijkheden zijn. De begeleiding van een onafhankelijke arbeidsdeskundige versoepelt dit proces.

Een gerichte en persoonlijke werkwijze heeft hierbij grote meerwaarde. Het zorgt ervoor dat alle partijen weten er wel en niet mogelijk is. Twijfels over vervolgstappen en bepaalde aspecten van het proces worden zo weggenomen. Voor deze en andere onafhankelijke en deskundige oplossingen is Xs2more er voor jou. Neem nu contact op, vraag advies van een ervaren arbeidsdeskundige.

Waarom onze arbeidsdeskundige?

Je hebt genoeg aan je hoofd tijdens je re-integratie. Na het overwinnen van lichamelijke en/of geestelijke klachten ga je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weer aan het werk, zonder ingewikkelde vraagstukken en negativiteit. Hoe eerder hoe beter, want dit vergroot je kans op succesvolle re-integratie. De complexiteit van het herintredingsproces verdient daarom de ondersteuning van een gecertificeerde arbeidsdeskundige.

Twijfels over je re-integratie? Vraag je deskundigenoordeel aan

Je re-integratie regel je samen met je werkgever. Vaak gaat dit in goed vertrouwen, maar toch kunnen er twijfels ontstaan. Zetten je werkgever en jij wel alle juiste stappen, kloppen de conclusies en adviezen wel, wat zijn nu de beste vervolgstappen? De arbeidsdeskundige van Xs2more geeft je uitgebreid advies over al deze en andere aspecten. Je deskundigenoordeel is tevens mogelijk, waarbij de geschiedenis van je re-integratie beoordeeld wordt en in welke mate je je eigen werk kunt doen, of er genoeg gedaan binnen het herintredingsproces en of het aangepaste of vervangende werk wel bij je past.

Wat is tweede spoor re-integratie?

Keer je na een periode van ziekte terug naar je eigen werk, dan heet dit re-integratie spoor nul. Keer je terug naar dezelfde werkgever, maar dit keer in een andere functie, dan noem je dit re-integratie spoor één. Tweede spoor re-integratie start als er bij je eerste jaar evaluatie twijfels bestaan over de haalbaarheid van je integratie in spoor nul en een. Gedurende de looptijd van de Wet Verbetering Poortwachter heb je nog altijd het recht om terug te keren naar je oorspronkelijke functie en het daarbij horende aantal werkuren.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.