Voorkom lichaamsklachten met ergonomische bureaus

Zit je veel achter een bureau? Dan is een ergonomisch ingerichte werkplek erg belangrijk. Met een zit-sta-bureau kun je veelvoorkomende klachten voor zijn.

Iedereen weet dat een goede werkhouding belangrijk is om lichaamsklachten te voorkomen. Want als je niet in een goede houding zit, resulteert dat in bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, rugpijn of gewrichtsklachten. Als je nagaat hoeveel uren je op je werk doorbrengt, is het onvermijdelijk om hier bewust mee om te gaan. Ieder beroep is anders en daarom is het lastig om een eenduidige, goede werkhouding vast te stellen. Het is in ieder geval duidelijk dat een werkplek die is ingericht volgens de Arbo-wetgeving hiervoor de basis vormt welk beroep je ook hebt. Goede bureaus zijn tevens van groot belang. Er zijn vele soorten en modellen waarmee je een comfortabele, ergonomisch verantwoorde werkplek kunt inrichten. Ook het zogenaamde zit-sta-bureau biedt uitkomst. 

Gezonde werkhouding
Tegenwoordig zitten we te lang achter onze bureaus. Maar met een zit-sta-bureau switch je in no-time tussen de afwisselende en gezonde werkhouding van zitten en staan. Op deze manier stimuleert een zit-sta-bureau een dynamische vorm van werken. Ook helpt dit bureau klassieke kantoorklachten zoals nekpijn, RSI en het verlies van concentratie te verminderen. Of je nu lange tijd achter elkaar moet zitten of moet staan, het is allebei niet goed voor je gestel. Een zit-sta-bureau staat echter voor ultieme ergonomie en maakt het eenvoudig om in houdingen te variëren. Dit in hoogte verstelbare bureau heeft ook als voordeel dat het perfect past binnen het nieuwe werken. Het biedt namelijk een prima plek voor medewerkers die flexwerken.  

Perfect verstelbaar
Een zit-sta-bureau is er in twee varianten: gasveerverstelbaar en elektrisch verstelbaar. Bij het elektrisch verstelbare zit-sta-bureau is het voor de gebruiker gemakkelijk om het bureaublad omhoog en omlaag te doen. Dat gaat met behulp van één of meerdere elektromotoren. Een andere voordelige eigenschap schuilt in het feit dat een elektrisch verstelbaar zit-sta-bureau perfect te verstellen is. Wordt het door meerdere mensen gebruikt? Meestal is het mogelijk om hun gewenste standen te onthouden. Zijn er bij jou op kantoor weinig stroompunten maar wil je staan en zitten tijdens je werk toch combineren? Dan is het gasveerverstelbare zit-sta-bureau een uitstekende optie. De gasveer in het onderstel maakt het mogelijk om het werkblad snel en op gevoel op hoogte te verstellen.

Comfortabel werken

Ergonomische bureaus zijn dus belangrijk voor het inrichten van werkplekken. Zo stimuleer je comfortabel en plezierig werken of het nu gaat om een kantoorruimte, vergaderruimte, directiekamer of receptie. De Projectinrichter is een van de grootste onafhankelijke aanbieders op het gebied van projectinrichting van Nederland. In de webshop en in de vestigingen in Purmerend, Bergeijk en Rotterdam vind je een brede collectie bureaus. Om een optimaal ergonomisch verantwoorde werkplek te creëren, geven de experts van De Projectinrichter op aanvraag een vrijblijvende instructie bij jou op het bedrijf. 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.