Tevreden en gezonde werknemers: dit kun je doen

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en je hebt medewerkers in dienst, dan is het natuurlijk van belang dat je tevreden en gezonde werknemers hebt.

Op die manier zorg je voor een fijne sfeer bij jou op kantoor en zorg je ervoor dat ze niks hebben te klagen. Werkgeluk is voor werknemers heel erg belangrijk en je zult ook merken dat het werk dan een stuk beter gaat. Hieronder lees je precies wat je kunt doen om je werknemers gezond en tevreden te houden.

Tevredenheidsonderzoek

Allereerst is het goed om bij je werknemers te gaan kijken hoe tevreden ze daadwerkelijk zijn. Op die manier kun je zonder problemen eventuele zaken aanpassen mocht dat nodig zijn. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek, oftewel MTO, is heel gemakkelijk af te nemen. Je stelt een vragenlijst op met diverse vragen over zaken binnen het bedrijf en de structuur. Op die manier kun je kijken wat je medewerkers prettig vinden en waar nog wat verbetering in zit. Je kunt je dan aanpassen waar dat nodig is en eventuele gesprekken voeren met medewerkers die zich niet lekker in hun vel voelen op werk. Op die manier zorg je ervoor dat je werknemers tevreden worden en gezien blijven worden. Voor een eventuele helpende hand kun je altijd een kijkje nemen op https://www.everybodyfrank.com/.

Teambuilding

Daarnaast is het ook goed om te investeren in je bedrijf als geheel. Je wilt natuurlijk dat iedereen persoonlijk lekker aan de slag kan bij jou op de werkvloer, maar je wilt er natuurlijk ook voor zorgen dat je collega’s onderling ook goed met elkaar kunnen. Op die manier kunnen ze gezamenlijk een team vormen en goed samenwerken. Je kunt dus ervoor kiezen om te investeren in teambuilding. Doe bijvoorbeeld eens per maand een leuke teamactiviteit zoals een escape room, een potje bowlen of organiseer gezellige borrels voor meer saamhorigheid op de werkvloer.

Gezonde levensstijl aanmoedigen

Als laatste wil je natuurlijk ook dat je werknemers gezond leven. Ook op kantoor is het goed om een gezonde levensstijl aan te moedigen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je gezonde lunch regelt, dat je ervoor zorgt dat de fruitschaal altijd gevuld is en dat je ervoor zorgt dat ze genoeg beweging krijgen. Zo kun je ervoor kiezen om elke middagpauze een rondje te lopen. Op die manier blijven je werknemers in beweging en zorg je ervoor dat ze niet de hele dag stilzitten. Dit is niet alleen goed voor hun mentale gezondheid, maar ook voor hun fysieke gezondheid. Ze gaan een stuk efficiënter te werk en je zorgt voor werkgeluk bij jou op de werkvloer.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.