VOORJAARSSCHOONMAAK OP CELNIVEAU

GEZONDE (HER)START NA DE DONKERE WINTERDAGEN

De zon is terug, de eerste lammetjes staan in wei en de natuur komt weer tot bloei. Het moment voor de voorjaarsschoonmaak – en dan bedoelen we niet alleen je huis, maar ook je lichaam. Stijve spieren, een doffe huid en ’s morgens moeite om goed wakker te worden? Na de donkere dagen kan het soms voelen alsof je uit een winterslaap ontwaakt. Om lekker fris de lente in te gaan, brengt Alka® de ontzuringsweken. Een programma van drie weken waarin de zuur-base balans stap voor stap wordt hersteld met behulp van basische voeding, ademhalingsoefeningen, ontzurende lichaamsverzorging, supplementen en yoga. Die supplementen hebben een nieuwe naam – Alka® BasenCaps – en een nieuwe verpakking, maar de inhoud is bekend en vertrouwd. Geef je lijf een ontzurende kick-start en ga de zonnige maanden fit en energiek tegemoet.

Gezonde (her)start

Verzuring is iets van elke dag en van iedereen. Er is geen ontkomen aan in onze westerse levens vol stress, luchtvervuiling, slaaptekort, ongezond eten en alcoholconsumptie. Vermoeidheid, pijn, stijfheid en huidproblemen zijn allemaal tekenen van verzuring. Ons lichaam werkt dag in dag uit aan het afvoeren van zuren via de nieren, de darmen, de longen en de huid. Daar kun je het bij ondersteunen door basische producten te gebruiken. Begin de dag bijvoorbeeld met een glas basisch water of een basische capsule. De bicarbonaten in Alka® BasenCaps worden geleidelijk in het lichaam opgenomen en kunnen afvalzuren losweken en neutraliseren. Er zijn ook varianten met calcium of magnesium om deze mineralen direct aan te vullen. Extra support nodig? Alka® Spermidine is de grote schoonmaker die bijdraagt aan een detox tot diep in je cellen, ideaal voor een gezonde (her)start.

Nieuwe huid

Je realiseert het je misschien niet, maar elke maand heb je een compleet nieuwe huid. Basische huidverzorgingsproducten helpen om tijdens dat razendsnelle proces de balans te bewaren en indien nodig te herstellen. Alka® heeft een fijn assortiment om je huid lekker te verwennen. Badderen in een zoutbad met zuiver poeder van edelstenen als bergkristal, rozenkwarts en smaragd is een heerlijke manier om zure afvalstoffen kwijt te raken. Liever onder de douche? Alka® Scrub bevat zo’n tachtig natuurlijke mineralen die tijdens het scrubben worden opgenomen. Samen met de schoonheidsmix van oliën en vitamine E laat het je velletje heerlijk verzorgd achter. Voor de finishing touch – of als dagelijkse trouble shooter – is er Alka® Crème. Deze enige basische crème van Nederland heeft tal van toepassingen: van dagcrème tot all-over-body product en van hulp bij droge plekje tot after sun.

Rust, ontspanning en herstel

Tijdens de ontzuringsweken is er uiteraard ook aandacht voor gezond eten: voldoende groente, volkoren producten en peulvruchten, rustig aan met fruit, vlees, vis, koolzuurhoudende dranken en gezoete vruchtensappen. Kruiden kunnen helpen om de zuurbalans te herstellen. Alka® Thee bevat er 52 met daarin alle elementen die het lichaam nodig heeft om optimaal te ontzuren. De thee smaakt ook nog eens heerlijk. Alka® Greens is een groene shake bomvol essentiële voedingsstoffen en enzymen waarmee je de dag gezond kunt beginnen. Een andere hulp bij het herstellen van de zuur-base balans is je ademhaling. Door met behulp van Buteyko of B Mind technieken je ademhaling te vertragen, activeer je het parasympatische zenuwstelsel. Het zijn deze zenuwen die zorgen voor rust, ontspanning en herstel – en dat willen we!

Over AlkaVitae®

AlkaVitae® is de zuur-base specialist voor wie zich vitaler wil voelen, symptomen wil verlichten of de conditie van de huid wil verbeteren. Het innovatieve bedrijf werkt met een team van gedreven specialisten die unieke formules ontwikkelen. De werking van het zuur-base concept werd al in 1923 beschreven door de Deense chemicus Johannes Nicolaus Brønsted en de Britse scheikundige Thomas Lowry. AlkaVitae® startte in 2008 en de brede range aan producten ligt internationaal bij apotheken, drogisterijen, reformwinkels en diverse gezondheidsprofessionals. Het assortiment bestaat uit basische supplementen, voeding, thee, huid- en haarverzorging. Elke product heeft een basische formule, is van hoge kwaliteit en geschikt voor meerdere doeleinden. De ervaren Alka® Coaches bieden een luisterend oor en persoonlijk advies op maat. Zie ook alkavitae.com.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.