Lisa Suurland

Lisa Suurland

place Cruquiusweg 1
place 2102 LS  Heemstede
Profielfoto van Lisa Suurland

Get in touch!

Hallo, welkom op deze pagina. Ik heb een praktijk voor coaching en therapie in Heemstede. Ik bied verschillende vormen van therapie. Om te beginnen geef ik de Buteyko-ademtherapie bij luchtweg- en ademhalingsproblemen. Daarnaast werk ik ook met cognitieve hypnotherapie en EMDR voor als je last hebt van angst, stressklachten of terugkerende herinneringen aan nare gebeurtenissen. Craniosacraaltherapie kan ik bieden als stressklachten ook fysiek zijn.

Als erkend therapeut ben ik aangesloten bij beroepsvereniging VIV Nederland en Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn consulten vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg.

EMDR-therapie: EMDR kunnen we inzetten als je last blijven houden van een of meer ingrijpende ervaringen. Dit is het geval als die herinneringen terugkomen in situaties die lijken op de traumatiserende gebeurtenis. Dat kan gepaard gaan met heftige emoties, levendige beelden en lichamelijke reacties waaronder hyperventilatie of pijnklachten. EMDR is een methode waarmee je de herinnering verwerkt en het zijn emotionele lading verliest.

Hypnotherapie: 
Hypnotherapie is een comfortabele methode bij stress, angsten en fobieën en in het bijzonder ook bij pijnmanagement. In hypnose word je door mij geleid met therapeutische suggesties die ik afstem op het probleem en het doel dat je wilt bereiken. Je gebruikt je verbeeldingskracht om negatieve, ondermijnende gedachten om te buigen in positieve, helpende gedachten, wat doorwerkt op je emoties en lichamelijke sensaties.

Craniosacraaltherapie 
Bij craniosacraaltherapie werk ik met zachte manuele technieken gericht op gespannen gebieden in het lichaam. Tijdens de behandeling lig je gewoon gekleed op de behandeltafel. Mijn behandeling heeft als doel het (her)vinden van ontspanning, het ondersteunen van herstel van stress of trauma of het verminderen van pijn. Cliënten in mijn praktijk volgen het  meestal als een aanvullende methode tijdens het therapietraject. 

Buteyko-ademtherapie: De Buteyko-methode leer je tijdens 5 consulten. Het doel van methode is het herstellen van de neusademhaling en normale, functionele adempatronen. De methode is effectief bij luchtwegaandoeningen, maar ook bij stress en angstklachten, hyperventilatie, hoge bloeddruk en slaapproblemen. Tijdens de sessies leg ik uit wat een gezonde ademhaling is en leer je alle oefeningen die voor jou geschikt zijn. Thuis ga je daar actief mee aan de slag. Tijdens de sessies evalueren we je vorderingen.

 

Meer informatie

Wil je weten of ik je kan helpen? Waarom niet even vrijblijvend contact opnemen om je situatie voor te leggen?

Geschreven door Lisa Suurland:

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.