Oorzaken van chronische pijn

Het diagnosticeren van de oorzaak van rugpijn vereist tijd, expertise van artsen en samenwerking tussen verschillende medische professionals, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten en orthopedische artsen, om er maar een paar te noemen.

Hieronder staan ??4 belangrijke redenen waarom de diagnose van een rugprobleem kan mislukken of te lang op zich laat wachten. Massage kan dan uitkomst bieden.

De specifieke bron van pijn is moeilijk te identificeren

De mogelijke onderliggende oorzaken van rugpijn zijn talrijk. Er kunnen problemen optreden in anatomische structuren, zoals spinale zenuwwortels, lage rugspieren, wervelbotten en gewrichten, tussenwervelschijven en/of organen in de buikholte.

In andere gevallen kunnen jouw zenuwen abnormale pijnsignalen naar jouw hersenen sturen, wat resulteert in neuropathische rugpijn. Chronische rugpijn kan ook worden beïnvloed door psychosociale factoren, zoals stress, depressie en/of angst.

Het identificeren van de exacte oorzaak van een rugprobleem kan moeilijk zijn vanwege de aanwezigheid van een combinatie van problemen. Iemand kan bijvoorbeeld tegelijkertijd een hernia en spinale stenose hebben en de pijn kan afkomstig zijn van een van deze aandoeningen.

Maar de behandelingsopties variëren voor beide en het geven van een onnauwkeurige behandeling zal niet helpen bij het wegnemen van de oorzaak van pijn.

Diagnostische tests hebben een beperkte waarde

Er zijn tal van potentiële problemen als het gaat om diagnostische tests. Maar het grootste probleem is dat er geen enkele diagnostische test is die een nauwkeurige diagnose van rugpijn kan geven. Veel diagnostische tests hebben dus een beperkte waarde en sommige, zoals diagnostische zenuwblokkade-injecties, kunnen ook vals-positieve of vals-negatieve resultaten opleveren.

Dit betekent natuurlijk niet dat jouw rugaandoening niet valt te diagnosticeren. Bepaalde veelvoorkomende aandoeningen, zoals een lumbale hernia die leidt tot ischiassymptomen, kunnen vaak snel en nauwkeurig worden gediagnosticeerd door middel van een verscheidenheid aan klinische tests, vragen en medische beeldvormingsscans.

Maar de ontoereikendheid van een enkele diagnostische test helpt te verklaren waarom je verschillende diagnoses van verschillende artsen kunt krijgen.

Pijn is een subjectieve ervaring

Pijn is een persoonlijke ervaring voor elk individu. Wat voor de één een lichte rugpijn kan zijn, kan voor de ander ernstig en overweldigend zijn. Vervolgens kan dezelfde aandoening voor verschillende mensen totaal verschillende soorten en niveaus van behandeling vereisen.

Zo kunnen vrij verkrijgbare medicijnen en/of lichaamsbeweging voor de meeste mensen voldoende zijn om de pijn van een veelvoorkomende rugaandoening te behandelen. Maar jouw subjectieve ervaring kan dicteren dat je een ander behandelplan nodig hebt om uw intense pijn aan te pakken.

Je levensstijl kan een verborgen oorzaak zijn

Vaak krijg je een nauwkeurige diagnose en een nauwkeurig behandelplan, maar jouw rugpijn kan in de loop van de tijd hetzelfde blijven, terugkeren of verergeren. Een zittend leven leiden, roken, overmatige inname van bepaalde voedingsmiddelen en/of alcohol en onvoldoende slaap kunnen enkele verborgen oorzaken zijn. Psychosociale factoren, zoals stress en angst, kunnen ook bestaande rugpijn veroorzaken of versterken.

Massage

Massage helpt om veel klachten weg te krijgen, het kan ook dienst doen als een zenuwpijn behandeling, zodat je pijnvrij kunt genieten van je leven. Uit onderzoek is gebleken dat het significant beter werkt dan de gebruikelijke behandelingen.

Dit komt omdat bij behandelingen zowel de spieren als de onderliggende zenuwen worden aangepakt, wat een weldadig gevoel in je lichaam teweegbrengt. Het gevolg is dat lichamelijke blokkades worden opgeheven en je niet meer wordt gehinderd door de pijn.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.