Niet in de zon, wel een gezonde kleur

De beste manier om je huid te beschermen en tegelijk een bruine kleur behouden, hoe doe je dat?

We weten inmiddels allemaal wel dat te veel in de zon zitten niet per se goed voor ons is. Dat onze huid er niet tegen bestand is, en dat we deze heel goed moeten beschermen tegen de schadelijke invloed van de straling die de zon geeft, dat mag echt geen geheim meer heten. Het liefst zorg je niet alleen voor voldoende bescherming in de zomer, maar ook in alle andere seizoenen. Ook dan schijnt de zon tenslotte, al zie je hem niet stralend aan de hemel staan, en kunnen de stralen je gezicht bereiken. Helaas vinden veel mensen het toch fijn om regelmatig wat zon mee te pakken, en dan vooral omdat ze er als ze een beetje bruin zijn veel gezonder en frisser uitzien. Gelukkig zijn er ook andere manieren om dit effect te bereiken.

Eruit blijven is het beste

De beste manier om je huid tegen de straling van de zon te beschermen? Zorgen dat je uit de zon blijft. Nu is dat een heel stuk makkelijker gezegd dan gedaan. De zon is namelijk overal, zelfs als je hem niet ziet. Ook op bewolkte dagen komen er zonnestralen door de wolken heen, anders zou het pikkedonker zijn buiten. Helemaal uit de zon blijven zou betekenen dat je feitelijk nooit meer naar buiten kan, en dat is wel een heel ingrijpende manier om je huid te beschermen.

Wel kan je er natuurlijk voor zorgen dat je in ieder geval zo min mogelijk in de volle zon zit. Niet gaan zitten ‘bakken’ in de tuin als de zon schijnt, maar in de schaduw van de parasol of een zonnescherm plaatsnemen. Want al voelt het nog zo fijn, die warme zonnestralen op je huid, het is echt beter als je ze niet opzoekt. Vroegtijdige huidveroudering of zelfs huidkanker; dat is een beetje bruin worden niet waard, toch?

Doordat de zon onvermijdelijk is, is helemaal eruit blijven niet mogelijk. Daarom is het goed om de huid van je gezicht iedere dag te beschermen met een product met een goede SPF. Deze zonnefactor houdt een heel groot deel van de zonnestralen tegen, als je tenminste voor een factor kiest die hoog genoeg is.

Maar dat zomerse kleurtje dan?

Vind je jezelf er toch echt mooier uitzien als je een beetje een bruin kleurtje hebt? Daarvoor hoef je niet in de zon. Er zijn prima make-up producten om dat effect na te bootsen. Kies voor een goede foundation, die precies de kleur van je huid heeft. Niet te donker, dat ziet er alleen maar onnatuurlijk uit. Over deze egale basis breng je eerst wat blush aan, voor die zomerse, blozende wangen, en vervolgens wat bronzer. Doe dit op de plekken die het snelst bruin zouden worden door de zon; je neus, je jukbeenderen, je kin en de bovenkant van je voorhoofd. Maak je het af met een subtiel geplaatste highlighter, dan zie je er hartstikke zonnig uit, zonder dat daar ook maar één zonnestraal aan te pas is gekomen.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.