Laserbehandeling

Vooral bij hirsutisme is het fijn dat er een laserbehandeling mogelijk is! Heb jij last van haargroei en wil je ervan af?

Hoe werkt een laserbehandeling

Een laser (Light Amplification by the Stimulated Emisson of Radiation) zendt in hoge frequentie een enorme hoeveelheid licht waardoor structuren in de huid verhitten. Gedetailleerd zal het oppervlakte van de huid worden behandelt, zodat zeer nauwkeurig alleen de gewenste huidoppervlakte zal worden onthaart.

Met een laserbehandeling zijn we dus in staat selectief bepaalde structuren in de huid te behandelen. De behandelde haren vallen na 2 tot 4 weken uit: het lijkt alsof ze groeien maar de afgestorven haar wordt door de huid naar buiten geduwd. Behandelbare cliënten (waarbij het haar voldoende pigment bevat) hebben, afhankelijk van het te behandelen gebied, huidskleur en geslacht van de cliënt en het apparaat waarmee gewerkt wordt, gemiddeld na vijf tot zeven behandelingen resultaat.

Een 100% resultaat kan helaas niet gegarandeerd worden. Na de behandeling blijven er namelijk donsharen achter en deze kunnen zich in de loop van de jaren onder invloed van hormonen, medicatie of overmatige irritatie tot nieuwe volwassen haren ontwikkelen. Deze haren kunnen dan eventueel weer behandeld worden om een optimaal resultaat te bereiken of te behouden. (hirsutisme en hypertrichose) komt veel voor en is vaak erfelijk bepaald. Bij hirsutisme is er sprake van toename van haargroei bij vrouwen op plaatsen waar vooral mannen duidelijk zichtbare haargroei hebben (bijvoorbeeld in het gezicht, borst en buik).

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.