Krillolie bron omega-3 vetzuren

Krillolie bron omega-3 vetzuren Wanneer mensen een hogere behoefte aan omega-3 vetzuren hebben, kiezen zij gauw voor visolie. Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar een andere manier om omega-3 binnen te krijgen, namelijk via krillolie.

Wat is krillolie en wat is het verschil met visolie? Supplementinfo.nl zocht het uit! Krillolie Krillolie komt van krill, dit zijn half doorzichtige, garnaalachtige zeediertjes uit de wateren van Antarctica die behoren tot het dierlijk plankton. Deze diertjes eten algen die omega-3 vetzuren bevatten. Visolie Visolie is olie afkomstig uit vissen, zoals makreel, haring, tonijn, zalm, sardines en ansjovis. Vissen eten algen of de eerdergenoemde krill, die algen eten die omega-3 vetzuren kunnen produceren. Verschil tussen krill- en visolie Krillolie bevat de omega-3 vetzuren EPA en DHA in een andere vorm dan visolie. In visolie komen de vetzuren voor in de triglyceridenvorm en in krillolie in de fosfolipidenvorm. Elke celwand in het menselijk lichaam is opgebouwd uit fosfolipiden. Hierdoor kunnen omega-3 vetzuren uit krillolie waarschijnlijk sneller en efficiënter de celwand passeren. Hier is nog weinig wetenschappelijk bewijs voor. Vissen voor krill- en visolie Krill en vis verkrijgt men via visvangst. Het is goed om stil te staan bij de duurzaamheid van beide producten. Krill is een belangrijke voedselbron voor walvissen, pinguïns en veel vissoorten en daarmee een belangrijk organisme voor het ecosysteem van Antarctica. Er wordt gelet op het voorkomen van overbevissing van krill, mede omdat de krill het al moeilijker heeft door de smeltende ijskappen. Voor 1 liter visolie is (afhankelijk van de soort vis) 20-100 kilogram wilde vis nodig. Gelukkig gebruiken veel bedrijven de resten van de vis die niet mooi genoeg zijn voor gewone consumptie, maar wel goed gebruikt kunnen worden voor het produceren van een visolie supplement. Dit artikel is geschreven door supplementinfo.nl. Het onafhankelijk kenniscentrum met betrouwbare informatie over het nut en de veiligheid van vitamines, mineralen, kruiden, probiotica, visolie en meer. Bezoekers krijgen met de Schijf voor jouw Lijf advies op maat of zoeken zelf informatie in het SupplementenABC en het GezondheidsABC. Ook nieuws, consumentenvragen en testjes komen aan bod.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.