Everybody needs a coach

Everybody needs a coach Dertig jaar geleden waren ze in Amerika al veel meer met de mind bezig dan wij. Ik roep het al jaren.

Everybody needs a coach. Wat geeft dat een vrijheid. Toen ik in augustus op bijna 18-jarige leeftijd in Southbury, in de staat Connecticut USA kwam wonen, viel mij dat daar al meteen op. Ik was nog een jong en vooral nuchter Nederlands meisje in de grote mensenwereld die voor mij, Amerika heette. Het land der mogelijkheden. En die mogelijkheden kwamen al gauw in mijn gezichtsveld. Ik kreeg al snel vrienden die het af en toe over een coach hadden. Veel mensen uit mijn omgeving waar ik leefde gingen naar een vertrouwenspersoon. Iemand waar zij zich veilig voelden om hun bullshit te lozen. As they say. Een mindcoach die deze bullshit ontrafelde, en hen hielp weer naar de realiteit te kijken In New York hoorde ik dat mensen hier vrijelijk met elkaar over spraken zelfs, toen al. Het was totaal geen taboe om het hier over te hebben. Niet iets om je voor te schamen, maar juist om trots op te zijn. Want zij werkten aan zichzelf. Zij gaven aandacht aan het denken wat ze deden. Zij gaven aandacht aan de toekomst die in het verschiet lag, om het anders te doen. Want vanuit jezelf begint het uiteindelijk ook. Vanuit ons eigen denken pakken we iets aan. En als dat denken helder is, zullen de stappen die we maken ook logischer zijn. En nu bijna dertig jaar later zie ik dat we hier in Nederland steeds meer onze nuchterheid durven los te laten. Stukje bij beetje in alle voorzichtigheid. We realiseren ons steeds meer, dat we onszelf regelmatig afremmen, terwijl we zo graag anders zouden willen. We gaan langzaam begrijpen dat we wel gas zouden kunnen geven, wanneer we kijken wat ons zo afremt. We zijn ons steeds meer aan het losrukken van onze patronen, verwachtingen en overtuigingen. We gaan ons realiseren dat dit een mogelijkheid is. Want zoals ik altijd zeg “We zijn niet, nou éénmaal zo”. We hoeven niet te blijven leven met angsten, boosheid, verdriet, gemis, onzekerheid en faalangst. We kunnen dit allemaal recht in de ogen kijken en het uiteindelijk flat (vlak, in balans) krijgen. We kunnen onze onwaarheden elimineren. En het niet meer willen geloven. Want dat is wat we doen. We geloven zo vaak onze (be)denksels, terwijl ze meer niet dan wel, een waarheid zijn.
“Je eigenheid vinden en die nooit meer willen kwijtraken. Dat kunnen wij samen bewerkstelligen.”
Al onze vervelende, onlogische, afremmende denksels kunnen we binnenstebuiten keren. Zodat we een verhelderende blik krijgen door het - waarom - te beseffen. Waarom we dat doen. Waarom ons leven zo is. Waarom. Want er is altijd een waarom Alleen die weten we zelf niet zo goed naar boven te peuteren. En als het eenmaal wel aan de oppervlakte is, hoe kunnen we dit dan aan gaan. “Wat kan Minddrops coaching mij opleveren?”, vroeg een charmante jongeman op een netwerkborrel vorige week. “Want er zijn wel wat puntjes die ik wil inzien en aan zou willen werken. Al jaren worstel ik met bepaalde aspecten in mijn leven.Daar zou ik graag wat aandacht en spanning vanaf halen.”. Waarop mijn antwoord in deze zo ongeveer was: “Je eigenheid vinden en die nooit meer willen kwijtraken. Dat kunnen wij samen bewerkstelligen. Jij als de jij nu, en ik als mindcoach. Een eigenheid waar jij je als mens veel prettiger bij voelt. Die veel meer strookt met hoe je in het leven wil staan.” Want wanneer dat kwartje valt, willen we nooit meer terugdeinzen. Een kans om van koers te veranderen. En die kans grijpen we zelfverzekerd met beide handen aan. Om uiteindelijk zonder harnas te leren leven, en van hier uit in onze kracht te staan. www.minddrops.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.