Duindoornbes opent droge ogen

Knipperen. We doen het zo’n twintig keer per minuut, zonder er een seconde bij stil te staan.

Elke keer verspreiden we ontsmettend traanvocht over onze ogen, zodat ze schoon en gezond blijven. Maar wat als je te weinig traanvocht aanmaakt, het van mindere kwaliteit is of als je onbewust niet goed knippert? Er is een manier om je ogen van binnenuit te ondersteunen, met behulp van een krachtig plantje die groeit op zanderige en rotsachtige bodem in vaak ruige weersomstandigheden: de duindoornbes.

Deze bes opent droge ogen want zit bomvol vitamines, antioxidanten en omega-7 vetzuren. Olie uit de pitjes en het pulp liggen aan de basis van Membrasin eye care, een bewezen natuurproduct dat helpt bij droge ogen. Belangrijke tranen Of het nu komt door contactlenzen, staren naar een computerscherm of lage luchtvochtigheid – droge ogen is iets waar veel mensen last van hebben. Door ingespannen turen vergeten we onze ogen tijdens het knipperen even echt goed te sluiten en daardoor drogen ze uit. Daarnaast speelt de leeftijd een rol, bij het ouder worden loopt de productie van het traanvocht terug en ook de samenstelling verandert. Het gevolg? Droge ogen, met alle bijbehorende klachten: ze prikken, branden, zijn rood, voelen moe en het zicht kan zelfs wazig worden. Dan merk je pas hoe belangrijk traanvocht is. Het beschermt tegen uitdrogen en infecties, voedt het hoornvlies en houdt het glad.

Zuivere duindoornolie
Naast traanvocht hebben we ook een goed werkende macula nodig om prettig te kunnen kijken. Dit is het middelpunt van het netvlies waar de kegeltjes zitten die ervoor zorgen dat je scherp ziet. Om optimaal te werken heeft de macula antioxidanten Luteïne en Zeaxanthine nodig – en laten die nou voorkomen in de duindoornbes die verder vol Omega-7 - een vetzuur dat nauwelijks voorkomt in het plantenrijk - zit. Samen werken ze met Vitamine A en E aan het behouden van de vochtbalans.

Membrasin eye care, een natuurproduct uit Finland, is verkrijgbaar bij drogist, natuur- en gezondheidswinkels, apotheek en in diverse online shops in capsules voor €21,95 voor 60 capsules. Zie voor meer informatie www.membrasin.nl.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.