Bitterkoekjes recept

O wat hield ik van bitterkoekjes! Vooral die van de Jamin die nog een beetje zacht zijn van binnen. Ze waren behoorlijk taai, maar juist dat vond ik lekker.

Eerlijk gezegd miste ik het niet heel erg, totdat ik een koekje bakte wat er heel erg op leek. En toen ben ik natuurlijk gaan aanpassen tot het nog meer op die koekjes leek. En het resultaat mag er zijn. De koekjes zijn het lekkerst op de dag van bakken, ze zijn dan een beetje crunchy van buiten en zacht van binnen. Als je ze wat langer bewaart, is de smaak nog prima, maar wel wel een stuk zachter. Bak ze dus vooral als je visite krijgt of halveer anders het recept! Amandel extract is wel echt essentieel voor het maken van een echt bitterkoekje. Deze kun je kopen bij dille en kamille of bij de website van puur Mieke.

Benodigdheden

• 200 gram amandelmeel • 1 kop dadels • 2 eetlepels amandelmelk • 1 eetlepel citroensap • rasp van een halve citroen • 1 theelepel amandelextract 1. Verwarm de oven voor op 180 graden 2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een egale, enigszins plakkerige massa. 3. Draai er ongeveer 12 balletjes van en leg ze op een bakplaat. Druk ze een beetje plat. 4. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven.

Als je een heteluchtstand op de oven hebt, bak je ze daarna nog 5 minuten op die stand. Heb je dat niet, bak ze dan nog 5 minuten of ietsje langer op de gewone stand. 5. Eet ze op als ze nog een beetje warm zijn of helemaal afgekoeld op de dag van bakken.

Kijk voor meer lekkere recepten op miss-bean.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.