3 aandachtspunten bij het kopen van make-up

Is jouw make-up op? Dan is de kans groot dat je nieuwe make-up van hetzelfde merk koopt.

Althans, wel als het jou bevallen is. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Als je er maar niet aan kon wennen, wil je waarschijnlijk andere make-up kopen. Door het grote aanbod kan dit een hele opgave zijn. Om het jou wat makkelijker te maken, zetten we hier 3 aandachtspunten bij het kopen van make-up op een rijtje.  

1. Wat heb je nodig

Als jij jezelf dag in dag uit opmaakt, hoeven wij je niet te vertellen dat er ontzettend veel make-up is. Voor de basis wordt vaak foundation gebruikt. Wanneer je dit hebt aangebracht, poeder je het af. Vervolgens ga je waarschijnlijk door naar jouw ogen. Sommige vrouwen brengen alleen mascara aan, maar anderen zetten daarnaast strepen met eyeliner. Voor de finishing touch kun je jouw lippen nog stiften. Kortom: je kunt allerlei verschillende soorten make-up kopen.

Omdat je op het gebied van make-up nogal wat te kiezen hebt, haal je mogelijk verschillende soorten in huis. Dit is een optie, maar dit kost je behoorlijk wat geld. Om te voorkomen dat je veel geld uitgeeft aan cosmetica die je niet gebruikt, vraag jij jezelf eerst af wat je nodig hebt. Ben je geen liefhebber van lippenstift? Dan gebruik je het waarschijnlijk niet of nauwelijks. In dat geval heeft het niet veel zin om deze cosmetica te kopen.

2. Focus je niet te veel op de prijs

Wil je nieuwe make-up kopen? Dan schrik je mogelijk van de prijs. Sommige soorten make-up zijn namelijk behoorlijk duur. Toch hoef je geen vermogen uit te geven aan cosmetica. Er is namelijk ook goedkope make-up te koop. Hierdoor hoeft cosmetica jou niet veel geld te kosten. Toch is het niet altijd verstandig om je door de prijs te laten leiden. Je wilt immers wel kwalitatieve make-up op jouw gezicht aanbrengen.

Sommige mensen denken dat goedkope make-up niet onder doet voor dure, maar dat is vaak wel het geval. De kwaliteit van goedkope cosmetica laat namelijk nogal eens te wensen over. Laat jij je toch leiden door de prijs? Dan kan dit voor problemen zorgen. Als je een gevoelige huid hebt, kan dit resulteren in een allergische reactie. Hier zit je uiteraard niet op te wachten.

3. Kijk naar het merk

Als je nieuwe make-up zoekt, raden wij je aan voor een bekend merk te kiezen. M-A-C en Lancôme zijn voorbeelden van merken die door de jaren heen een goede reputatie hebben opgebouwd. Het gaat hier weliswaar niet om de goedkoopste merken, maar je haalt wel kwalitatieve cosmetica in huis. Op deze manier is de kans op huidproblemen aanzienlijk kleiner. Laat je daarom liever leiden door het merk dan door de prijs als je nieuwe make-up of cosmetica zoekt.


Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.