Zomertrend: je teennagels laten behandelen met Shellac

Het is volop zomer en je brengt waarschijnlijk nu veel meer tijd door buiten de deur. Dan wil je er uiteraard wel verzorgd bijlopen.

Het laten lakken van de nagels hoort daar voor velen ook bij. Was het in vroeger dagen nadrukkelijk iets voor vrouwen, tegenwoordig zie je ook veel mannen met gelakte nagels. Een echte zomertrend is het in de afgelopen jaren geworden om je teennagels te laten behandelen met Shellac. Wat is het precies en waarom zou je hiervoor kiezen? We leggen het uit!

Herkomst

We schrijven het woord Shellac in dit artikel met een hoofdletter en dat is niet zonder reden. Het is namelijk de merknaam van een product dat door fabrikant Creative Nails Design (CND) op de markt is gebracht. ?Het product zou je het beste kunnen omschrijven als een combinatie van traditionele nagellak en gel. Een voordeel van Shellac is dat je het relatief eenvoudig weer van je nagels kunt verwijderen. Bovendien is het niet nodig om de nagels eerst vooraf te vijlen, een procedure die wel noodzakelijk is bij het aanbrengen van gellak. Door het nageloppervlak te vijlen, wordt het ruw, waardoor de gellak zich beter hecht. De tijd die nodig is voor het aanbrengen van Shellac verschilt vrijwel niet van die bij gellak.

Teennagels

In de zomermaanden lopen we vaker op slippers of ander schoeisel waarbij de tenen onbedekt blijven. Ook kiezen we er vaker voor om blootvoets rond te wandelen. Met fraai verzorgde teennagels in een leuk zomers kleurtje maak je dan natuurlijk helemaal de blits. Hou er wel rekening mee dat een behandeling met Shellac een minder robuust resultaat geeft dan met een gellak. Anders gezegd, je zult dat leuke kleurtje waarschijnlijk iets eerder gaan verliezen.

UV-licht

Over het aanbrengen van Shellac en gellak op nagels bestaan veel misverstanden. Op de eerste plaats doen allerlei verhalen de ronde over de gebruikte lampen. Nagelstudio’s hebben speciale UV-lampen om de Shellac te laten drogen en uitharden. Blootstelling van onze huid aan UV-licht? Was dat niet schadelijk? Inderdaad, een teveel aan UV-licht kan schadelijk zijn, maar in dit gevval praten we over een blootstelling die vergelijkbaar is met twee minuten blootstelling aan normaal daglicht. Niets aan de hand dus. Bovendien heeft onafhankelijk onderzoek aangetoond dat de UV-lampen die nagelstudio’s gebruiken allemaal veilig zijn.

Geen pauze nodig

Een ander misverstand is dat nagels een rustpauze nodig zouden hebben om zich te kunnen herstellen. Dat is echter niet het geval. Je kunt direct weer een nieuwe laag Shellac laten aanbrengen op de nagel. Een nagel kan namelijk helemaal niet herstellen, omdat de nagel niet uit levend materiaal bestaat. De nagelplaat, het deel dat in de volksmond nagel genoemd wordt, bestaat uit zogenoemde onychocyten. Deze dode cellen bestaan bijna volledig uit keratine. Dat is het stevige eiwit dat de nagel zijn harde structuur geeft.

Keuze

Of je kiest voor Shellac of voor een traditionele gellak is een persoonlijke afweging. Beide opties hebben zowel voor- als nadelen. Overigens bestaan er ook gellakken die qua eigenschappen sterke overeenkomsten vertonen met het product Shellac. Informeer bij jouw nagelstudio naar de opties!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.