Witte tong? Dit zegt het over je gezondheid!

Ga eens voor de spiegel staan en steek je tong uit. Zit er een laagje witte aanslag op? Dan is het hoog tijd om actie te ondernemen.

Als het goed is poets je je tanden twee keer per dag en flos of rager je dagelijks om de tandplak van je gebit te verwijderen. Een plek die heel vaak vergeten wordt is de achterkant van de tong. In dit artikel over een witte tong leggen we je uit waarom het belangrijk is je tong schoon te houden.

Aanslag op de tong vergelijkbaar met tandplak

De aanslag op je tong is vergelijkbaar met tandplak: een mix van minuscule voedselresten, speeksel en schadelijke bacteriën. Omdat het oppervlakte van de tong ruw is blijft deze vieze witte aanslag gemakkelijk achter. Haal je het niet actief weg, dan wordt de concentratie schadelijke bacteriën in je mond veel te hoog. Je begrijpt dat dat niet goed is voor je gebit, want deze bacteriën veroorzaken orale problemen als een slechte adem, cariës (gaatjes) en tandvleesontstekingen.

Maar er is meer. Een gezondere mondflora is ook essentieel voor je algehele gezondheid. Inmiddels wordt dit bevestigd door wetenschappelijke onderzoeken, maar in de Indiase Ayurveda is het dagelijks reinigen van de tong om deze reden al eeuwenlang gebruikelijk.

Hoe reinig je je tong?

Allereerst: niet met je tandenborstel. Die heeft te harde, stugge haren voor het zachte weefsel van je tong. En door de hoge borstelkop ga je al gauw kokhalzen als je verder achterop je tong komt en daar moet je nu juist zijn.

De beste manier om de witte aanslag van je tong te verwijderen is met de RyttPro Tongreiniger. Deze tongreiniger is weliswaar nieuw, maar verwijdert de aanslag nóg beter dan de bekende Orabrush.

De RyttPro Tongreiniger is een tongschraper en tongborstel inéén. De fijne zachte haartjes verwijderen de aanslag met de schadelijke bacteriën diep tussen de tongpapillen. Met de andere kant, de geribbelde tongschraper, schraap je vervolgens de aanslag gemakkelijk van je tong.

Extra verzorging

Om je tong nog intensiever te reinigen is het goed om een speciaal product te gebruiken wat je kunt inborstelen. Zoals RyttPro Tongue Foam, gebaseerd op de krachtige maar volkomen mondvriendelijke actieve zuurstofformule OZ-3X. In de RyttPro Schone Tong Kit vind je zowel de RyttPro Tongreiniger als de Foam.

Meer weten over een witte tong?

Nu je weet wat een witte tong over je mondgezondheid zegt, kunnen we ons voorstellen dat je er meer over zou willen lezen. Wij vonden onze inspiratie op DeMondzorgzaak.nl. Dit artikel over een witte tong en hoe het te bestrijden vonden mag je echt niet missen.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.