Win het boek: Tem je brein, De voordelen van minder denken

Tem je Brein - de voordelen van minder denken is een onmisbare gids voor iedereen die op zoek is naar innerlijke rust in drukte die we ervaren in ons leven.

Doe je ogen dicht en observeer je ademhaling in de denkbeeldige driehoek die begint boven je bovenlip en het gebied bestrijkt van je neusvleugels. Je hoeft je ademhaling niet te tellen, je hoeft niets te veranderen, het enige dat je hoeft te doen is je ademhaling observeren. Slechts twee minuutjes. Waarom kan niemand dit?
Het kan tien seconden duren, een halve minuut of een minuut, maar ergens in die twee minuten plopt er een gedachte op en ben je niet meer bezig met het observeren van je ademhaling. Nu wordt het interessant. Want wie bepaalt welke gedachte opplopt en heb je zelf invloed op die gedachte?

TemjebreinKoen de Jong

In Tem je Brein - de voordelen van minder denken onderzoekt marathonloper, ademhalingsexpert en koudwaterdipper Koen de Jong samen met de lezer hoe serieus wij onze gedachten nemen en waarom. Wat je denkt, bepaalt immers voor een groot gedeelte hoe je dag is. Denk je de hele dag aan positieve dingen dan heb je een goede dag en denk je alleen aan negatieve dingen dan heb je een slechte dag.

Zo kom je bijvoorbeeld tot de ontdekking hoe belangrijk jij je gedachten vindt in relatie tot geld, nieuws, sporten, eten, verslavingen, trauma's, creativiteit, je lichaam, stilte, tijd en dualiteit. In het laatste deel van het boek ga je honderd dagen stap voor stap aan de slag met praktische oefeningen en meditatietechnieken om je brein te temmen en om je verhouding tot je gedachten positief te stemmen.

Koen de Jong

Koen de Jong (1979) is eigenaar van sportrusten.nl; een site over ademhaling, sporten en koud douchen, met een miljoen bezoekers per jaar. De Jong schreef Koud Kunstje (met Wim Hof), Ik, de wielrenner (met Aart Vierhouten), De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Verademing (met Bram Bakker) en Tien dagen stil. Van zijn boeken zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht en zijn werk is in meer dan acht landen vertaald.

Doe mee met de Winactie

We mogen enkele exemplaren van het boek ‘Tem je brein’ weggeven. Kans maken op een exemplaar? Maak een account aan op Lijf & Gezondheid en vul de gevraagde gegevens in, selecteer de actie op de Winactie pagina en je maakt direct kans!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.