Wat te doen als je huwelijk strandt

In Nederland eindigden in 2021 bijna 26.000 huwelijken in een echtscheiding.

Het aantal geregistreerde partnerschappen die eindigden in een scheiding in 2021, waren er bijna 3000. Dat aantal neemt nog steeds toe, omdat er ook meer geregistreerde partnerschappen worden gesloten. Bij al deze scheidingen waren bijna 45.000 kinderen betrokken. Het besluit om te gaan scheiden is nooit gemakkelijk. Door dit besluit, belanden partners en kinderen in een onzekere, maar ook zeker in een moeilijke fase. Ze raken niet alleen gestrest, het heeft ook grote invloed op financieel gebied. Wanneer er kinderen bij een scheiding zijn betrokken wordt het nog lastiger. Een mediator van Dé ScheidingsMediator, helpt om de relatie tussen de scheidende partners onderling én tussen de partners en de kinderen beter in stand te houden. Dé Scheidingsmediator heeft bijna veertig professionals is dienst die werken door heel Nederland.

Wat is Mediation

Wanneer jullie besluiten niet langer met elkaar door te gaan, is het belangrijk dat er allerlei afspraken worden gemaakt. Wanneer je een mediator inschakelt zal deze jullie, tijdens het hele proces, dat nodig is voor het beëindigen van jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap, begeleiden. De mediator is onpartijdig, luistert naar beide partijen en geeft ieder de ruimte om aan te geven wat hij of zij denkt en/of verwacht van de tegenpartij. Er kan worden gesproken over alle aspecten; de kinderen, het (eigen) huis, de fiscale gevolgen, de huisdieren. Mediation zorgt er voor dat de relatie tussen de partners onderling en tussen de partners en de kinderen goed verloopt. Wanneer gesprekken goed verlopen en afspraken worden nagekomen zorgt dit voor veel minder stress bij zowel de ouders als de kinderen.

Hou zelf de regie bij je scheiding

Het belangrijkste bij een scheiding is dat de twee scheidende partijen met elkaar blijven praten. Op het moment dat beide partijen niet meer samen door één deur kunnen, stapelen de problemen zich op. Een mediator is onpartijdig, zal er alles aan doen om beide partners samen te laten beslissen en om de verstandhouding zo prettig mogelijk te houden. Dat is belangrijk bij een scheiding tussen twee partners, maar is zeker zo belangrijk als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Er kan dan door jullie, samen met de mediator, een goed doordacht ouderschapsplan gemaakt worden. Alle afspraken, die op een goede basis samen worden gemaakt, worden beter nageleefd. Dat brengt de nodige rust wat fijn is voor partners, ouders, maar vooral voor de kinderen. Wanneer je samen goede afspraken kunt maken, is het bovendien niet nodig om advocaten in te schakelen, dat is in elk geval een stuk goedkoper!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.