VET belangrijk

Feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers. Doe mee met de mail en win actie en maak kans op een 'Vet belangrijk' boek!

Over geen enkel orgaan – want ja, vet is een orgaan – bestaan zoveel vooroordelen en weten mensen zo weinig. En dat is volkomen onterecht, zo laten artsen en wetenschappers Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum zien in hun boek Vet belangrijk.

Lichaamsvet is namelijk niet zomaar een hoopje blubber dat je tegen de kou beschermt. Vet maakt hormonen aan en communiceert op ingenieuze wijze met je hersenen. Sterker nog: zonder vet kun je helemaal niet leven. Hoog tijd om ons verguisde lichaamsvet uit het verdomhoekje te halen en het taboe op overgewicht te doorbreken. 

In Vet belangrijk stellen Boon (arts en vetonderzoeker in het UMC Leiden) en Van Rossum (internist en obesitasprofessor in het Erasmus MC) dat ons lichaamsvet ten onrechte maatschappelijk verguisd wordt en dat het bij veel mensen ontbreekt aan gedegen kennis over dit fascinerende orgaan. De vetexperts maken duidelijk waarom simpelweg ‘minder eten en meer bewegen’ veelal niet voldoende werkt om af te vallen, maar dat er veel meer factoren van invloed zijn op je lichaamsgewicht, zoals hormonen, erfelijke aanleg, slaaptekort, stress, of medicijnen en allerlei verborgen dikmakers.

Vet belangrijk is een belangrijk boek dat gedateerde ideeën over vet voor eens en voor altijd uit de wereld helpt en op een verhelderende en onderhoudende manier uitlegt hoe vet écht werkt en hoe je op een slimme manier een gezond gewicht kunt bereiken (en behouden).

  • 100% wetenschappelijk verantwoord, 100% good read.
  • Twee toonaangevende onderzoekers laten je op een nieuwe manier kijken naar vet en overgewicht.
  • Voor iedereen die zich gek laat maken door de laatste food-hypes.
  • Gaat ook verschijnen in Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland.

Mariëtte Boon is arts-onderzoeker en promoveerde in 2014 cum laude aan het Leids UMC met haar onderzoek naar bruin vet, vetcellen die nog het meest lijken op spieren. Ze sleepte al veel onderzoeksbeurzen in de wacht én de Heineken Young Scientists Award voor de Geneeskunde.

Professor Liesbeth van Rossum werkt in het Erasmus UMC in Rotterdam en is expert op het gebied van obesitas en stress. Ze richtte het Centrum Gezond Gewicht op en is lid van De Jonge Akademie van de KNAW.

VET belangrijk is een uitgave van Ambo|Anthos uitgevers: isbn 978 90 263 4652 1, paperback, ca. 288 blz., ca. € 20,99 – isbn 978 90 263 4653 8, e-book, € 12,99

Wil je een exemplaar van dit boek winnen?

Schrijf jezelf dan in via de mail & win actie en maak kans!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.