verzuring van het lichaam

Verzuring van het lichaam Bind de strijd aan tegen verzuring van het lichaam. Voor een goede gezondheid is een juiste zuurbalans van het lichaam essentieel.

Gedurende ons leven neemt het percentage aan zure afvalstoffen in ons lichaam echter fors toe. Bovendien is ook het leefpatroon sterk van invloed op de mate van verzuring van het lichaam. Door het lichaam dagelijks actief te ontzuren blijft een vitaal en energiek gevoel gedurende lange tijd behouden. Bij de geboorte bestaat het lichaam uit 70 procent water en 30 procent mineralen en sporenelementen. Na het veertigste levensjaar kan het lichaam door verzuring al voor de helft bestaan uit zure afvalstoffen, zowel in vaste vorm als in vloeibare vorm. Daarbij laten dierlijke eiwitten, suikers, bepaalde vetten, alcohol, koffie en limonades na verbranding veel zuren achter. Groente en bepaalde fruitsoorten hebben een ontzurende werking op het lichaam, maar doordat voedsel nooit volledig verbrandt blijven ook hierbij organische afvalzuren achter. Verder zijn stress en overmatige spierbelasting oorzaken van verzuring, evenals roken, medicijngebruik en luchtverontreiniging. Ons lichaam beschikt over een zogenoemde basische buffer, die voor het grootste deel bestaat uit natriumbicarbonaat. Deze buffer moet de overtollige afvalzuren in het lichaam neutraliseren. Dit proces kan worden ondersteund door de productie van natriumbicarbonaat in het lichaam te stimuleren. Door actief te ontzuren wordt het zuur-base evenwicht in het lichaam hersteld. Met Alka® Druppels, Alka®Tabs Original, Alka® Tabs Magnesium en Alka®Tabs Calcium kan het proces van ontzuring dagelijks op veilige wijze worden bevorderd. Afvalzuren worden hiermee snel onschadelijk gemaakt, zodat het lichaam de zuren niet hoeft te dumpen in het lichaam. Zie ook: www.alka.nl.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.