Vertwijfeling is een uitnodiging tot groei...

Vertwijfeling, waarbij je voor verschillende keuzen staat, is een uitnodiging tot groei en ontwikkeling. Ook al lijken deze momenten niet altijd comfortabel.

Het is heerlijk wanneer je hoofd, hart en ziel het met elkaar eens zijn met betrekking tot de dingen die je doet. Je voelt je in harmonie en dan komt er ruimte om te genieten. Toch kan je sluipenderwijs weer geplaagd worden door twijfel. Twijfel gaat altijd over keuzen maken die je zelfs slapeloze nachten kunnen bezorgen. Vertwijfeling schept onrust en voelt alsof je uit balans bent. De meeste mensen willen dan weer zo snel mogelijk duidelijkheid want dat geeft een gevoel van zekerheid. We zijn dan geneigd om voortijdig keuzen te maken, die na verloop van tijd toch niet stroken met wat je werkelijk wil.

Mijn ervaring heeft geleerd dat het zinvol is om de ervaring van vertwijfeling uit te staan. Vertwijfeling helpt ook om te groeien in bewustzijn. Keuzen nodigen immers uit om vanzelfsprekendheden tegen het licht te houden, zo breken we uit de dagelijkse routine. Want een keuze brengt je bij argumenten en vervolgens bij de overtuigingen die deze argumenten schragen. Vaak blijken overtuigingen inprentingen te zijn uit je levensloop, die niet altijd passen bij de mens die jij in essentie bent. Dit brengt je ook bij de vraag wat voor jou nu van waarde is. Dit proces geeft je de kans om je bewustzijn ruimer te maken opdat je uiteindelijk een vrijere keuze kunt maken. 

De periode van vertwijfeling beschouw ik als een avontuurlijke periode, die ons maant om onze comfortzone te verlaten en ons te begeven op een avontuurlijk pad. We komen in bewegingen en op onze zoektocht doen we ontdekkingen die een richting wijzen naar dat wat we echt willen.

Wanneer je oprecht zoekt en afweegt trek je energetisch ook de antwoorden aan die helpend zijn. Je leest bijvoorbeeld net een toepasselijk fragment in een boek of je hoort iemand in de media iets zeggen wat helderheid geeft met betrekking tot jouw keuzen; je hart maakt een huppelsprong.

Aan het einde van dezer avontuurlijke tocht kom je als vanzelf weer thuis...thuis bij je wezenlijke Zelf waarbij de keuze zich op een natuurlijke manier ontvouwt. Dan keert de rust weer terug en zijn hart hoofd en ziel weer op een lijn. Maar weet dat je steeds weer uitgenodigd wordt om op avontuur te gaan!

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.