Van huilbaby naar blije baby

Van huilbaby naar blije baby Het jonge ouderschap is geweldig mooi. Maar soms wordt je prille geluk wreed verstoord en ben je als ouder doodmoe en ten einde raad.

Je pasgeborene zorgt voor slapeloze nachten door continu te huilen of omdat hij veel last heeft van darmkrampjes. Chiropractie kan uitkomst bieden. Schuivende botten Wist je dat tijdens de geboorte de verschillende botten van de schedel over elkaar heen schuiven?  Dit gebeurt om de gang door het smalle geboortekanaal mogelijk te maken. Eenmaal ‘buiten’ ontvouwt de schedel zich als de bladeren van een bloem en valt alles op zijn plaats. Gevolg welzijn kind Tijdens een bevalling worden grote krachten uitgeoefend op het lichaam van het ongeboren kind. De beweeglijkheid van het lichaampje en de schedel zorgen er in het algemeen voor dat deze krachten goed kunnen worden opgevangen. Maar als de bevalling erg lang heeft geduurd, of als deze juist heel snel is gegaan, kan dat gevolgen hebben voor het welzijn van het kind. Bij een kunstverlossing met bijvoorbeeld een tang, vacuümpomp of keizersnede is de kans op een geboortetrauma groter doordat er aan het hoofdje wordt getrokken en gedraaid. Individu De oorzaak van de klachten of de oorzaak van een huilbaby kan heel verschillend zijn. Hoe klein ook: ieder kind is een individu, dat andere achtergronden heeft en zich anders uit. In veel gevallen kan een verstoorde beweeglijkheid en/of verhoogde spanning de oorzaak zijn van de klachten. Zachte handgrepen Paediatrische chiropractie is een zachte en efficiënte geneeswijze en is geschikt voor baby’s en kinderen. De chiropractor kan met behulp van zachte handgrepen jouw kindje onderzoeken. De beweeglijkheid c.q. spanning, die verantwoordelijk is voor de klachten, kan worden behandeld. Prettige behandeling Het behandel traject word gemaakt naar gelang de aard van de klachten. De behandeling voelt prettig aan. Vaak vallen de baby’s zelfs in slaap. Na de behandeling volgt na een paar dagen tot een week een tweede afspraak: het zelf herstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen. Klachten van een huilbaby • Slaapproblemen • Darmkrampjes • Langdurig huilen (Over 2uren per dag) • Onrustig • Problemen met zuigen of slikken • Refluxklachten • Voorkeurshouding • Keel-, neus- en oorproblemen • Langzaam ontwikkeling Analysedag 10 februari Bij Avant-Garde Chiropractie kunt u op 10 februari terecht voor een gratis analyse consult. U kunt dan een afspraak maken om te zien of chiropractie iets voor uw klachten kan betekenen. U heeft een individueel gesprek waarbij uw klachten worden besproken, ofwel analyse, om uw klachten goed in kaart te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken: info@avantgardechiropractie.nl of telefonisch 023-2052188

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.