Robin Bhaggan schreef handboek voor een rugpijnvrij leven

Last van je rug tijdens het draaien in bed? De pijn als je voorover buigt om je veters te strikken? Stijf zijn en altijd een zeurende pijn ervaren bij beweging?

Het zijn klachten waar veel mensen mee kampen. Wellicht heb je al verschillende behandelingen geprobeerd, maar niets leverde het gewenste resultaat op. Robin Bhaggan kent deze pijnklachten als geen ander. Hij kampte er zelf als tiener in ernstige mate mee en zag zich op zijn 17e genoodzaakt te stoppen met sporten. ,,Eerst dacht ik dat ik de enige was en dat er iets aan mijn lichaam mankeerde. Twee keer per week ging ik naar een regulier behandelaar, zonder resultaat. Vervolgens switchte ik een aantal keren om te kijken of iemand anders meer kon bereiken. Helaas gaf dit geen resultaat. In het ziekenhuis ben ik binnenstebuiten gekeerd. Er werd geen medisch aantoonbare oorzaak gevonden. 'Leer er maar mee leven', was het advies.’’

Robin startte en carrière als trainer en ontdekte dat hij niet de enige was met serieuze rugklachten. Ondanks dat de beste medische experts aanwezig waren in de begeleidingsstaf, bleken ontzettend veel sporters last te hebben en te houden van vage, medisch niet-aantoonbare rugklachten. Ze ervaarden hierdoor beperkingen in zowel sport als tijdens het dagelijks leven. Dit was het begin van zijn zoektocht naar een oplossing. Robin liet zich omscholen tot revalidatietherapeut. Hij ontdekte dat er zoiets als een 'natuurlijk beweegpatroon' bestaat. Een manier van bewegen die hoort bij jouw lichaam. Hij werkte dit uit tot een eigen behandelmethode. Met het boek 'Van rugklacht naar rugkracht' ga je met deze methode terug naar jouw essentie van bewegen. Tot op de dag van vandaag realiseert Bhaggan op deze manier zeer goede resultaten bij het herstel van rugklachten. Hij is op dit moment de vaste behandelaar van grote Nederlandse artiesten. Ook topsporters uit het buitenland weten hem te vinden.

Boek Bhaggan

Met het boek 'Van rugklacht naar rugkracht' ontdek je wat jouw natuurlijk beweegpatroon is en krijg je concrete en praktische handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Door een mix van ervaringen uit de praktijk, verhalen van sporters/ex-patiënten en wetenschappelijke inzichten, geeft 'Van rugklacht naar rugkracht' je een nieuwe kans op herstel.

Doe mee en win 1 van de 2 boeken!

Lijf & Gezondheid mag twee exemplaren van dit boek weggeven in onze winactie. Maak een account aan op Lijf & Gezondheid, selecteer de actie op de Mail en Win pagina en je maakt direct kans!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.