Gert Schuitemaker

Gert Schuitemaker

place
place   
Profielfoto van Gert Schuitemaker

Get in touch!

Dr. Gert Schuitemaker is (niet praktiserend) apotheker en doctor in de Geneeskunde. Hij promoveerde aan de Universiteit Maastricht op een bevolkingsonderzoek naar risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Schuitemaker (1952) introduceerde begin jaren tachtig in Nederland de orthomoleculaire geneeskunde, zoals die in 1968 is gedefinieerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling.

Schuitemaker was oprichter en voorzitter van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Ook was hij voorzitter van de International Society for Orthomolecular Medicine (ISOM), die zetelt in Toronto. Schuitemaker is auteur van meer dan tien boeken, waaronder de bestseller Het Gouden Boekje voor de Gezondheid: alles over vitaminen, mineralen en voedingssupplementen waarvan meer dan 120.000 exemplaren zijn verkocht. Hij is hoofdredacteur van het vakblad ORTHOmoleculair Magazine en van het consumententijdschrift Fit met Voeding. Daarnaast is hij voorzitter van de stichting Ortho Institute dat zich ten doel stelt informatie te verspreiden over voeding en gezondheid. Op internet onderhoudt hij een informatieve website met onder andere de digitale ORTHObibliotheek (www.ortho.nl). Schuitemaker schrijft vele columns en wordt vaak gevraagd voor lezingen en interviews.

Zijn motto luidt: “Eerst voeding en voedingssupplementen, dan pas medicijnen”.

http://www.gezondeboeken.nl

Geschreven door Gert Schuitemaker:

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.