Okselproblemen

Okselproblemen Een patiënt vertelde mij onlangs dat zij enerzijds overmatig last had van zweten in de oksels en anderzijds overmatig last van overbeharing in de oksels. Doordat ze last had van beide versterkte dit haar “okselprobleem”.

Gedurende de pubertijd werd dit probleem erger. Hierdoor durfde zij bepaalde kledingstukken niet meer te dragen. Denk hierbij aan een licht grijze of lichtblauwe kleur waar natte plekken gemakkelijk in te zien zijn. De natte plekken in de oksel zorgde ervoor dat ze zich enorm schaamde, de overbeharing welke zij eigenlijk dagelijks moest wegscheren versterkte daarnaast de onaangename geur. Overmatig zweten en overmatige beharing in de oksel kan een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven en kan zelfs tot psychosociale problemen leiden. Natte plekken in de oksel, een onaangename geur en een geïrriteerde huid zijn veelvoorkomende klachten. Transpireren is gezond aangezien het je lichaamstemperatuur op peil houdt, zweet je echter meer dan normaal en heb je daarbij last van veel overbeharing in de oksel? Dan kan dat erg vervelend en gênant zijn. Okselharen houden tevens veel bacteriën vast waardoor de onaangename geur welke vrij komt versterkt kan worden. Hoe ervaren de patiënten onze MiraDry behandeling? De ervaring van onze patiënten is dat de behandeling, met behulp van de MiraDry, een positief effect heeft op het overmatig zweten aangezien het zweten met gemiddeld 80% wordt verminderd. Patiënten laten weten zich geen zorgen meer te hoeven maken over de kleur en de stof van de kleding aangezien het zweten enorm is afgenomen. De geur welke wordt versterkt door de aanwezige overbeharing wordt daarnaast verminderd door de behandeling met laser. De Miradry verhit de huid op de diepte waar de zweetklieren zich bevinden. Met behulp van deze warmte worden de zweetklieren definitief verwijderd. De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving en duurt ongeveer 1 uur. Gedurende de behandeling ervaart de patiënt lichte druk en warmte wat meestal prima te verdragen is. Ervaring van onze patiënten is dat de dagelijks bezigheden over het algemeen direct hervat kunnen worden. Hoe ervaren de patiënten onze laser behandeling? De laserbehandeling geeft lichtgolven af welke wordt geabsorbeerd door pigment in het haarzakje. Deze absorptie gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. Door de warmte sterft het haarzakje af waardoor er geen nieuwe haar meer wordt geproduceerd. Er is geen verdoving nodig voor de laserbehandeling. Gedurende de behandeling kan de patiënt de laserstralen ervaren als enkel een licht elastiekje dat tegen de huid aan schiet. Dit is meestal prima te verdragen. De behandelingen worden beide uitgevoerd in het Spaarne Gasthuis Haarlem Noord. De Miradry behandeling wordt uitgevoerd door Dermatoloog Dr. V. Heydendael, Dr. G. Tóth en N. Dorlas is ondersteunend Huidtherapeut. De Laserbehandelingen wordt uitgevoerd door Huidtherapeute N. Dorlas. www.dryclinic.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.