Man/vrouw-verschillen in de zorg

Meer onderzoek nodig naar man/vrouw-verschillen in de zorg Op 26 november 2016 organiseert VUmc  samen met Zus & Zorg de Landelijke Publieksdag Gezondheidszorg m/v. De dag wordt geopend door oud -Kamervoorzitter Gerdi Verbeet.

Zij is ambassadeur van het Women’s Health Research Fund. Er is een vrolijke presentatie van het boek ‘Te lijf’ van de actrices/schrijfsters Isa Hoes en Medina Schuurman. ’s Middags zijn er lezingen over onder andere de overgang, het hart, migraine, leefstijl en reuma. Op het Gezondheidsplein zijn stands van patiëntenorganisaties en verschillende zorgprofessionals. Ook zal WOMEN Inc aanwezig zijn. Er is informatie te vinden over uiteenlopende thema’s zoals voeding, vitaliteit en verzorging. Ook is er een speedspreekuur met artsen. Een gynaecoloog en een cardioloog leggen uit dat de verschillen tussen mannen en vrouwen in de zorg nog te weinig worden erkend en hoe dit komt. Cardioloog Yolande Appelman en gynaecoloog Wouter Hehenkamp van VUmc  over man/vrouw-verschillen: “Vrouwen krijgen vaak niet de goede zorg omdat er onvoldoende kennis is over man/vrouw verschillen in de gezondheidszorg. Zo wordt een hartinfarct niet altijd herkend. Ook vrouwspecifieke aandoeningen als de overgang zijn onderbelicht. Medisch onderzoek is veelal gebaseerd op gezonde jonge mannen . Er moet meer erkenning komen voor de verschillen tussen mannen en vrouwen. Daarmee verbetert de kwaliteit van de gezondheidszorg, de kwaliteit van leven van vrouwen en mannen en worden er minder onnodige zorgkosten gemaakt.” Om onderzoek naar m/v-verschillen in de zorg te stimuleren heeft VUmc een fonds in het leven geroepen: het Women’s Health Research Fund. Aanmelden voor deze dag kan via www.zusonline.nl De toegang is gratis. Wees er snel bij want vol=vol.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.