Win het boek: De hart / hoofd connectie

Hoe een leven in balans voor een gezonder hart zorgt.

Bij een op de drie hart- en herseninfarcten bij vrouwen speelt emotionele stress een sleutelrol. Dat je bloedvaten dichtslibben als gevolg van veel en vaak te vet eten en weinig bewegen is inmiddels bekend. En dat er een verschil is in de signalen van een hartinfarct bij mannen en vrouwen dringt gelukkig ook steeds meer door.

Maar dat hartproblemen bij vrouwen vaak puur het gevolg zijn van te veel chronische stress is nieuw. Een leven in onze 24-uurs economie met weinig slaap, weinig groen, weinig ontspanning, oorlogen en pandemieën raakt dus letterlijk het vrouwenhart. Toch is hier nog nauwelijks aandacht voor in de spreekkamer van de dokter.

In het boek De hart/hoofdconnectie lees je wat - naast het belang van gezond eten en bewegen - de effecten van chronische stress en emoties op je hartgezondheid zijn. Met uiteraard ook handige tips die vrouwen op weg helpen naar een leven in balans en een gezonder hart.

Hart-hoofd-connectie

Dr. Janneke Wittekoek is cardioloog, gezondheidswetenschapper en ondernemer in de zorg. In 2013 opende ze Heartlife Klinieken in Utrecht, een expertisecentrum voor hart en gezondheid met speciale aandacht voor preventie en het vrouwenhart. 

Doe mee met de mail & winactie

We mogen enkele exemplaren van het boek ‘De hart / hoofd connectie’ weggeven. 
Kans maken op een exemplaar?
Maak een account aan op Lijf & Gezondheid en vul de gevraagde gegevens in, selecteer de actie op de Mail en Win pagina en je maakt direct kans!

HOOFDAFBEELDING: SUZANNE MULLER

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.