Maak je kind sterk!

Een kind groeit maar één keer op en hoe hij dat doet bepaalt in grote mate hoe sterk en gezond hij als volwassene zal zijn. Juist kinderen hebben te maken met allerlei infecties en dat is niet eng of gevaarlijk, maar natuurlijk en zelfs wenselijk! Het immuunsysteem moet juist kennis maken met verschillende ziekteverwekkers en leren om ze te verslaan.

Daarvoor moet het wel de kans krijgen zodat je een leven lang op je eigen afweer kunt rekenen.

Maak je kind sterk!

Natuurlijk is het niet fijn als je kind ziek is maar infecties en kinderziektes zijn juist nodig om je te wapenen. Het doormaken van (kinder)ziektes kan de weerstand dermate verhogen dat men bepaalde andere ziektes op volwassen leeftijd niet kan krijgen! Interessant gegeven is ook dat een kind na het doormaken van een ziekte vaak een sprong in zijn ontwikkeling maakt (lichamelijk of mentaal). Een goede begeleiding Koorts en ontstekingen zijn gezonde genezingsreacties van het lichaam op een ziekteverwekker. Door koorts te onderdrukken zet je een belangrijk mechanisme buiten werking wat er juist toe dient om ziekteverwekkers te doden - die verdragen vaak geen hogere temperatuur. Een kind wat verder helder is en goed drinkt en plast kan prima 3 dagen (hoge) koorts verdragen. Tip: Als kuiten en voetjes warm zijn zal de koorts niet verder stijgen. Op een gegeven moment zie je dan de omslag: het kind knapt weer op, krijgt praatjes en eetlust. Koortsstuipen kunnen optreden wanneer koorts heel plotseling hoog oploopt. Ze zien er eng uit maar zijn niet gevaarlijk. Voor de goede begeleiding van koorts zijn er betrouwbare homeopathische en huismiddelen. www.dehelpendeplant.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.