Win het boek: Gezond van kop tot teen

Er bestaan talloze boeken over het gezond houden van ons lijf. De hormonen, de darmen, ons brein, het hart- en vaatstelsel, de huid...

Maar eet jij een wortel om je huid te verbeteren, dan hebben de voedingstoffen in die wortel ook direct effect op andere systemen in je lijf. Ons lijf bestaat namelijk niet uit losse puzzelstukken. Ben je bijvoorbeeld neerslachtig? Dat kan komen door stofjes in je hersenen, door hormonen of door je darmstelsel.

Daarom benaderen wij het lijf als een compleet geheel, waarin alle systemen met elkaar communiceren en niet zonder elkaar bestaan. En elk systeem in ons lichaam kent gebreken. Soms aangeboren, maar vaak wordt het lijf ook op de proef gesteld door onze leefstijl.

Alles wat je in je lijf stopt heeft weerslag op jouw gezondheid. Hoe je leeft, bepaalt hoe fit jij je voelt. Pas als alle systemen in het lijf juist door hun gastheer of gastvrouw (jij dus) worden bediend, kan ons wonderlijk lijf optimaal functioneren.

Ons lichaam bestaat uit miljoenen verbindingen en netwerkjes. Samen zorgen zij ervoor dat ons hart klopt, dat we kunnen ademhalen, bewegen, denken, voortplanten, ontspannen en slapen. Zodra alle radertjes van deze systemen goed in elkaar grijpen, functioneert ons lijf als een geoliede machine. 15 specialisten aan het woord 11 lichaamssystemen uitgelegd Veel problemen maar ook veel oplossingen beschreven.

LAAT JE LIJF (WEER) ALS EEN GOED GEOLIEDE MACHINE WERKEN! 

Doe mee en win dit mooie boek!

Auteurs: Nienke Gottenbos, Juglen Zwaan, Ralph Moorman en Pascale Naessens.

gezond van kop tot teen

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.