Examenvrees?

Examenvrees? Examenvrees kent meerdere vormen:  de vrees voor een rijexamen, een bevalling,  een schoolexamen, een proefwerkweek? Lidia komt binnen met een klein rond buikje en ze vertelt dat ze in verwachting is en twee keer gezakt is voor haar rijexamen. Het zakken voor haar rijexamen is vind ze niet zo erg maar nu ze net te horen heeft gekregen dat ze in verwachting is van een tweeling…….

. tja dan wordt de druk wel heel groot. Want Lidia ziet het echt niet zitten dat ze na de geboorte van haar tweeling nog rijexamen doet met aan beide borsten een baby? Ze wil ze graag zelf voeden…. Wat nu? De thuissituatie is stabiel: zij zorgt voor de kinderen en haar partner voor het inkomen. Lidia heeft een wens om kinderboeken te gaan schrijven. Het was niet de bedoeling dat er een tweeling zou komen want ze hebben al twee kinderen. Ze wilden wel graag nog een derde kind…. en vanwege haar leeftijd vindt Lidia het ook wel een wonder dat er nu ineens twee kinderen komen. Deze boodschap heeft ze nog te verwerken. Want tegen de veertig nog bevallen van een tweeling en graag je rijbewijs halen…. Hoe kan ze dat verwerkelijken? Wanneer ik Lidia voor het eerst ontmoet ziet ze een beetje grauw en magertjes, ze staat ineengedoken en haar schouders krommen zich naar voren. We gaan samen op zoek naar de hulpvraag die nu als eerste speelt: de verrassing om van een tweeling in verwachting te zijn óf het rijexamen. Met behulp van de biofeedback van haar lichaam gaan we eerst zorgen dat ze voor haar rijexamen kan slagen. Nadat ze drie keer bij me is geweest is haar lichaam en geest gebalanceerd en kan ze zich focussen en gaat ze zich met specifieke visualisaties voorbereiden op haar rijexamen. Onderweg naar Portugal ontvang ik op dag van haar rijexamen sms-bericht: “ik ben geslaagd”. Hierna belt ze me weer, want ze wil toch wel graag ook de bevalling voorbereiden. Een tweeling op haar leeftijd….pffff. Ze wil er graag blij mee zijn, maar dat lukt haar niet. Ook niet nadat de last van het rijexamen van haar af is gevallen. Wanneer ik Lidia weer ontvang, is haar buik is “dubbel’dik en hoewel magertjes is er meer kleur in haar gezicht met haar schouders nog gekromd naar voren. Samen werken we aan de voorbereiding op een voorspoedige bevalling van haar tweeling; zo wordt de negatieve lading op haar eerste bevalling in het ziekenhuis gebalanceerd; Lidia gaf aan dat er een medische indicatie is omdat zij in verwachting is van een tweeling om in het ziekenhuis te bevallen. Ze wil graag thuis bevallen, maar gezien de situatie is dat niet verantwoord. Nadat ze twee keer bij me is geweest, ontvang ik een maand later een geboortekaartje. Ze is in het ziekenhuis bevallen van een jongen en een meisje en geeft hen met trots borstvoeding. www.imkreoz.nl  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.